Є безліч чудових рецептів заготівель смачних салатів на зиму. Спробуйте цей варіант приготування різносолу. У цьому салаті овочі чудово поєднуються з рисом. Заготівля виходить смачною, ароматною і, до того ж, дуже ситна. Приготувати салат з овочами та рисом на зиму можна у звичайній каструлі або у мультиварці.
Запропонована кількість інгредієнтів розрахована на три баночки об'ємом 0,5 л.
Інгредієнти
- Помідори: 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста: 0,5 кг
- Морква: 0,4 кг
- Солодкий болгарський перець: 0,5 кг
- Рис: 100 г
- Сіль: 1 ст. ложка
- Цукор: 100 г
- Олія рослинна: 100 мл
- Оцет 9%: 1,5 ст. ложки
Приготування
Для зимової заготівлі візьмемо продукти за переліком. Рис потрібно буде промити і відварити протягом 7 хвилин, а потім обдати холодною водою, відкинувши на сито. Промиваємо помідори, очищаємо моркву, цибулю та перець.
Свіжі помідори салату подрібнюємо невеликим кубиком. Нарізку відразу викладаємо у каструлю.
У формі кубика подрібнюємо також цибулю та солодкий болгарський перець.
Доповнюємо склад салату натертою морквою та відвареним рисом.
До овочів підсипаємо цукровий пісок, сіль у потрібній кількості, а також вливаємо олію.
Каструлю із заготівлею овочевого салату ставимо на плиту та доводимо до кипіння. Зменшуємо нагрівання плити і тушкуємо салат з овочами та рисом 45 хвилин. Склад потрібно кілька разів перемішати під час гасіння. Коли до закінчення варіння залишиться 10 хвилин, салат влити столовий оцет і перемішати.
Смачний та ароматний овочевий салат із рисом перекладаємо у підготовлені стерилізовані банки та закупорюємо прокип'яченими кришками.
Банки з салатом обгортаємо пледом або теплою ковдрою, повністю остуджуємо, зберігати можна в умовах квартири. Смачних вам різносолів!