Салат з яловичиною та корейською морквою

Пропоную приготувати листковий салат до святкового гуляння з м'ясом. Виходить салат з яловичиною та корейською морквою з пікантною смаковою ноткою, дуже смачним та ситним.

Пропоную приготувати листковий салат до святкового гуляння з м'ясом. Основний інгредієнт страви – відварена яловичина. Подрібнена яловичина чудово поєднується у блюді з маринованою цибулею та морквою по-корейськи. Виходить салат з яловичиною та корейською морквою з пікантною смаковою ноткою, дуже смачним та ситним. Збирати салат можна на загальній тарілці або порційно, за допомогою форми сервіровки.

Інгредієнти

  • Яловичина варена: 200 г
  • Морква по-корейськи: 150 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Майонез: 4 ст. ложки
  • Кунжут: 2 щіпки
  • Вода (окріп): 250 мл (для маринування цибулі)
  • Оцет 9%: 2 ст. ложки
  • Цукор: 1 ст. ложка
  • Сіль за смаком

Приготування

Підготуємо для рецепту вказані продукти. Яловичину відварюємо заздалегідь. При варінні воду посолити і кинути в бульйон пару горошин запашного перцю. Відварену яловичину остудити. Очищаємо цибулю.

Цибулю нарізаємо дрібними кубиками.

Цибулеву нарізку перекладаємо в маленьку миску. Всипаємо до цибулі цукровий пісок і щіпку солі. Вливаємо столовий оцет. Вміст заливаємо окропом.

Залишаємо в такому положенні цибулю на півгодини. Цього часу достатньо, щоб цибуля промаринувалась. Потім цибулю потрібно добре віджати. Зручніше зробити це за допомогою сита.

На тарілку поміщаємо форму сервіровки. Поверхню усередині форми змащуємо майонезом.

Яловичину нарізаємо маленькими шматочками. Формуємо перший шар салату. М'ясний шар змащуємо майонезом.

На шар із яловичини викладаємо замариновану цибулю. Цибулевий шар теж змащуємо майонезом.

Завершальний шар салату – морквина по-корейськи. Великі смужки найкраще нарізати. Попередньо корейську моркву віджати.

Щоб салат був соковитим, відправляємо його для просочення холодильника мінімум на 30 хвилин. Подачу салату пропоную урізноманітнити кунжутом. Посипаємо його зверху на салат.

Всім смачного!