Салат з яловичиною та овочами без майонезу

Сьогодні готуємо з вами салат з яловичиною та овочами. Ніжна відварена яловичина чудово гармонує з овочами та має яскравий часниковий відтінок.

Якщо ви не є «шанувальником» майонезу в салатах, то рекомендую вам приготувати смачну страву, в якій ніжна яловичина відварна прекрасно гармонує з овочами і має яскравий часниковий відтінок. Апетитний салат з яловичиною та овочами без майонезу урізноманітнить не тільки буденне перекушування, його можна включити і в меню для святкових посиденьок.

Щоб покроковий рецепт салату з яловичиною та овочами без майонезу не забрав у вас багато часу, м'ясо краще відварити заздалегідь. При варінні можна додати в каструлю лавровий лист, пряні спеції, перець горошком, коріння. Готову яловичину остудити, а бульйон, що вийшов, використовуйте для супів або других страв.

Інгредієнти

  • Яловичина варена: 200 г
  • Помідори: 2 шт.
  • Солодкий болгарський перець: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Часник: 1 зубчик
  • Петрушка: 3-4 гілочки
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Соус соєвий: 3 ст. ложки
  • Сіль: 1 щіпка

Приготування

Для рецепту беремо потрібні інгредієнти. Перець та зелень промиваємо. Підбираємо для збирання салату глибоку миску (салатник).

Реалізацію рецепту почнемо із приготування пікантної заправки для салату. У миску вливаємо олію. Додаємо до нього соєвий соус та часник. Зубчик часнику пропускаємо через прес або подрібнюємо за допомогою терки.

Відварену яловичину нарізаємо у формі невеликих шматочків-брусочків. Відразу перемішуємо, щоб м'ясні шматочки просочилися пікантним соусом і стали соковитішими.

Очищену цибулину нарізаємо для м'ясного салату півкільцями. Заготівлю одразу додаємо до м'яса.

Очищений перчик подрібнюємо тонкими стрічками. Нарізкою доповнюємо інгредієнти у мисці.

Наступний компонент – помідори. Найкраще використовувати невеликі плоди з пружною шкірою. Нарізаємо помідори скибочками невеликого розміру.

Зелень шаткуємо. Подрібнену петрушку викладаємо у салат.

Інгредієнти перемішуємо, пробуємо салат на солоність. Якщо є потреба, досолюємо страву, можна кинути своїх улюблених спецій.

М'ясний салат із вишуканою смаковою ноткою готовий. Його можна відразу запропонувати до столу або дати йому настоятися трохи на полиці холодильника. Смачного!