Сало швидкого засолення

Домашнє сало швидкого засолення виходить ароматним, пікантним та обов'язково знайде своїх шанувальників. Такий спосіб засолювання підійде для невеликої кількості сала.

Солоне сало – це смачна та апетитна закуска до будь-якого столу. Як правило, засолювання сала вимагає тривалого часу. Але є експрес-рецепт, за допомогою якого можна засолити сало буквально за кілька годин. Домашнє сало швидкого засолення виходить ароматним, пікантним та обов'язково знайде своїх шанувальників. Такий спосіб швидкого засолювання підійде для невеликої кількості сала. На цей раз я готувала сало з м'ясними прошарками.

Інгредієнти

  • Сало: 200 г (свіже)
  • Сіль: 2 ч. ложки
  • Суміш перців: 2 ч. ложки
  • Куркума: 0,5 ч. ложки
  • Часник: 2 зубчики

Приготування

Підготуємо для рецепту потрібні інгредієнти. Сало нам потрібно буде нарізати пластами, тож краще, якщо воно буде трохи підмороженим.

Свіже сало промиваємо, шкірку скоблимо ножем. Обтираємо сало паперовими рушниками, а потім нарізаємо у формі тонких пластин.

У невелику миску всипаємо суміш мелених перців та куркуму. Спеції перемішуємо.

Нарізане сало посипаємо сіллю і приготованою приправою.

Платівки сала збираємо чаркою і обертаємо харчовою плівкою. Можна скласти сало у целофановий пакет. У такому положенні залишаємо нарізку із сала на 3 години.

Минув час, розгортаємо сало, струшуємо з нього зайву сіль і спеції. Платівки сала розкладаємо на тарілку. Очищаємо зубчики часнику, пропускаємо їх через особливий прес. Нарізку із сала зверху посипаємо подрібненим часником.

Тарілку із салом затягуємо харчовою плівкою та прибираємо на 1 годину в холодильник.

Ось так швидко та смачно можна засолити сало. Пригощайтеся всім приємного апетиту!