Самса з картоплею з листкового тіста в духовці

Зазвичай самса готується з начинкою з м'яса, але має місце і інший варіант начинки – з картоплею. Виходить самса з картоплею з листкового тіста в духовці соковитою, смачною та ситною.

Зазвичай самса готується із начинкою з м'яса. Є місце й інші варіанти начинки для домашньої самси. Наприклад, можна спекти в духовці самсу з картоплею. Для рецепту я взяла вже готове листкове дріжджове тісто, заздалегідь дістала його з морозилки, щоб напівфабрикат став м'яким за кімнатної температури. Вийшла самса з картоплею з листкового тіста в духовці соковитою, смачною та ситною. Відмінний варіант для перекушування протягом дня!

Інгредієнти

  • Тісто листкове: 250 г (дріжджове)
  • Картопля: 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Жовток яєчний: 1 шт.
  • Молоко: 1 ст. ложка
  • Кунжут: 1 ст. ложка
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Підготуємо для рецепту вказані продукти. Очищаємо картоплю та цибулю.

Картоплю нарізаємо маленькими кубиками. Ріпчасту цибулю шаткуємо дрібними шматочками. Інгредієнти на смак солимо і перчимо.

Інгредієнти між собою добре перемішуємо. Картопляна начинка для самси готова.

Розморожене листкове тісто туго згортаємо в рулет. Стіл краще трохи присипати борошном.

Рулет із тіста нарізаємо однаковими по ширині шматочками (приблизно 3 см). Шматочки ставимо на розрізи і притискаємо долонею.

Заготовки розкочуємо в тонкі коржі. Поміщаємо на коржі по повній столовій ложці картопляної начинки.

Скріплюємо краї, формуючи самсу як трикутника.

Самсу перекладаємо на застелений пергаментом лист швом вниз. Курячий жовток збиваємо із молоком. Отриманою сумішшю змащуємо самсу, а потім посипаємо зверху кунжутом.

Відправляємо лист з самсою в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. Ось така рум'яна самса з картоплею у мене вийшла.

Пригощайтеся всім приємного перекусу!