Напевно, хазяйки, які захоплюються приготуванням солодких десертів, знають про те, що шарлотка – це національна випічка німецької кулінарії. Для «справжньої» шарлотки потрібен білий хліб, заварний крем, яйця, лікер та фрукти. Але нам, все ж таки, звичніша інша варіація випічки шарлотки – більш спрощена, з використанням яєць, цукру та борошна.
Ось покроковий рецепт шарлотки з яблуками та олією, який я б назвала «російською версією» німецьких ласощів.
Така шарлотка з яблуками та олією – смачні ласощі для чайних посиденьок з подружками.
Інгредієнти
- Цукор: 0,5 ст.
- Борошно: 1 ст.
- Яйце куряче: 3 шт.
- Олія рослинна: 9 ст. ложок
- Сода харчова: 0,5 ч. ложки
- Оцет: 0,5 ч. ложки (для гасіння)
- Яблуко: 2-3 шт.
Приготування
Відміряємо інгредієнти для лінивої шарлотки. Яблука можна взяти будь-якого ґатунку.
У робочу миску розбиваємо курячі яйця. Збиваємо їх віночком чи міксером до утворення однорідного складу.
У збиту яєчну масу засипаємо цукровий пісок, вливаємо олію і додаємо соду, погашену оцтом. Продовжуємо працювати віночком.
У масу починаємо додавати просіяне борошно.
Віночок замінюємо ложкою і починаємо замішувати тісто.
У ніжне і тягуче тісто, що вийшло, вводимо яблука, нарізані довільними скибочками, перемішуємо.
Тісто з яблучною начинкою переправляємо у форму.
У прогріту духову шафу (185 градусів) заготовку для шарлотки відправляємо на 35 хвилин.
Пробуємо приготовану ліниву шарлотку з яблуками. Вона хороша і в теплому вигляді, і в охололом. Приємного всім та смачного перекушування!