Шарлотка з яблуками та олією

Хочу запропонувати вам рецепт шарлотки з яблуками та олією. Ці смачні ласощі відмінно підійдуть для чайних посиденьок з подружками.

Напевно, хазяйки, які захоплюються приготуванням солодких десертів, знають про те, що шарлотка – це національна випічка німецької кулінарії. Для «справжньої» шарлотки потрібен білий хліб, заварний крем, яйця, лікер та фрукти. Але нам, все ж таки, звичніша інша варіація випічки шарлотки – більш спрощена, з використанням яєць, цукру та борошна.

Ось покроковий рецепт шарлотки з яблуками та олією, який я б назвала «російською версією» німецьких ласощів.

Така шарлотка з яблуками та олією – смачні ласощі для чайних посиденьок з подружками.

Інгредієнти

  • Цукор: 0,5 ст.
  • Борошно: 1 ст.
  • Яйце куряче: 3 шт.
  • Олія рослинна: 9 ст. ложок
  • Сода харчова: 0,5 ч. ложки
  • Оцет: 0,5 ч. ложки (для гасіння)
  • Яблуко: 2-3 шт.

Приготування

Відміряємо інгредієнти для лінивої шарлотки. Яблука можна взяти будь-якого ґатунку.

У робочу миску розбиваємо курячі яйця. Збиваємо їх віночком чи міксером до утворення однорідного складу.

У збиту яєчну масу засипаємо цукровий пісок, вливаємо олію і додаємо соду, погашену оцтом. Продовжуємо працювати віночком.

У масу починаємо додавати просіяне борошно.

Віночок замінюємо ложкою і починаємо замішувати тісто.

У ніжне і тягуче тісто, що вийшло, вводимо яблука, нарізані довільними скибочками, перемішуємо.

Тісто з яблучною начинкою переправляємо у форму.

У прогріту духову шафу (185 градусів) заготовку для шарлотки відправляємо на 35 хвилин.

Пробуємо приготовану ліниву шарлотку з яблуками. Вона хороша і в теплому вигляді, і в охололом. Приємного всім та смачного перекушування!