Швидко та смачно можна зробити шашлик у домашніх умовах. Для цього скористаємося духовкою, а як основний інгредієнт візьмемо таку частину курки як крило. Соковитий шашлик із курячих крилець у духовці виходить пікантним завдяки маринаду, у складі якого соєвий соус, майонез, олія оливи. Ці інгредієнти доповнені різноманітними спеціями. Ось покроковий рецепт шашлику з курячих крилець у духовці, який поповнить колекцію страв для святкових посиденьок та буденного перекушування.
Інгредієнти
- Крила курячі: 6-8 шт.
- Соус соєвий: 40 мл
- Майонез: 2 ст. ложки
- Олія оливкова: 2 ст. ложки
- Паприка мелена: за смаком
- Сіль: 1 щіпка
- Приправа для курячих страв: 0,5 ч. ложки
- Перець мелений: за смаком
Приготування
Ось інгредієнти, які потрібні для шашлику з курячих крилець у духовці. Крила мають бути в охолодженому стані.
Спершу зробимо для маринування шашлику заправку. Беремо містку миску. Вливаємо в неї класичний соєвий соус, оливкову олію. Додаємо майонез.
Підсипаємо в миску спеції. «Обережніше» будьте із сіллю, адже соєвий соус і так уже досить солоний. А ще деякі приправи для курки чи шашлику містять у своєму складі сіль. Зазначені спеції дозволяється урізноманітнити своїми улюбленими та підходящими для страви. Добре підходити суміш мелених перчиків, пряні сушені трави, кардамон.
Добре інгредієнти маринаду перемішуємо. Ось така суміш має вийти.
Підготовлені крильця переправляємо на пікантний маринад.
Миску з курячими крильцями в маринаді затягуємо харчовою плівкою та залишаємо приблизно на годину. Можна, звичайно, і на довше, але мене влаштовує такий час.
Замариновані крильця перекладаємо на лист.
У духовці шашлик томимо при 200 градусах приблизно 30 або 35 хвилин. У середині запікання крильця змащуємо жиром, що утворився.
Домашній шашлик у духовці з курячих крилець апетитно засмажився. Подаємо його до столу з улюбленим соусом, овочевим салатом. Смачного!