Шашлик з курячих стегон

Не біда, якщо у вас немає можливості зробити справжній шашлик. Пропонуємо вам скористатися цим рецептом, щоб посмажити смачні курячі шашлички в духовці.

Шашлик – дуже популярна м'ясна страва, яка, як правило, готується на свіжому повітрі з використанням мангалу та вугілля. Причому як м'ясний інгредієнт використовуються різні сорти м'яса, включаючи і куряче. Не біда, якщо у вас немає можливості зробити справжній шашлик. Пропонуємо вам скористатися цим рецептом, щоб посмажити смачні курячі шашлички в духовці.

Візьмемо курячі стегна для шашлику. Такий курячий шашлик урізноманітнить буденний перекус, чудово страва підходить і для святкового столу. Шашлик з курячих стегон можна подати як самостійну закуску або запропонувати його з гарніром (підійде рис, картопля). Чудовим доповненням до шашличка буде ваш улюблений соус.

Інгредієнти

  • Стегна куряче: від 5 шт.
  • Майонез: 3 ст. ложки
  • Олія рослинна: 1 ст. ложка (рафінована)
  • Соус соєвий: 1 ст. ложка
  • Оцет яблучний: 1 ст. ложка (або винний)
  • Сіль за смаком
  • Суміш прованських трав: 0,5 ч. ложки
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Для домашніх шашличків із курячих стегон готуємо необхідні продукти. Стегна повинні бути охолодженими. Якщо у вас продукт заморожений, то заздалегідь дістаньте з холоду стегенця, щоб вони розморозилися при кімнатній температурі.

Приготуємо маринад для курячих шашличків. У миску вливаємо соєвий соус, оцет, олію (у нас оливкова). Додаємо майонез. Засипаємо вказані спеції.

Інгредієнти ретельно між собою перемішуємо так, щоб у результаті вийшов однорідний маринад густої консистенції.

Займемося курячими стегнами. Частини курочки промиваємо під проточною водою, одразу обтираємо їх від зайвої вологи паперовими рушниками. Краще розрізати кожне стегно на дві частини. Якщо бажаєте, то кістку можна видалити.

Підготовлені курячі шматочки перекладаємо у пікантний маринад.

Перемішуємо інгредієнти так, щоб кожне куряче стегно було вкрите маринадом. А тепер миску накриваємо харчовою плівкою та відправляємо у холодильник хоча б на 30 хвилин. Чим довше маринуватиметься куряче м'ясо для шашлику, тим краще. За цей час підготуємо дерев'яні шпажки. Їх потрібно покласти в миску та залити холодною водою на 15 хвилин.

Замариновані курячі стегна нанизуємо на дерев'яні «шампура» і укладаємо на застелений фольгою лист.

При 190 градусах наші шашлички готуємо приблизно 45 хвилин. Можна пару разів полити куряче м'ясо жиром, щоб вони були рум'янішими.

Соковитий та апетитний шашлик з курячих стегон готовий! Приємного вам перекушування!