Замочити свинину для шашлику можна у різних маринадах. Мені подобається простий спосіб маринування м'ясних шматочків для шашлику з використанням газованої мінеральної води та столового оцту. Такий шашлик зі свинини на мінералці з оцтом виходить соковитим, м'яким, ніжним та дуже смачним. Запропонувати на стіл м'ясний шашлик можна з овочевими салатами та свіжою зеленню.
Інгредієнти
- Свинина: 750 г (м'якоть)
- Вода мінеральна: 125 мл (газована)
- Оцет 9%: 1 ст. ложка
- Приправа для шашлику: 1 ч. ложка
- Цибуля ріпчаста: 2 шт.
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Щоб зробити шашлик зі свинини на мінералці та оцті, візьмемо продукти за списком. Очищаємо цибулю.
Готуватимемо свинину на мангалі. Нарізаємо м'ясо шматочками вагою приблизно 30-40 г.
Нарізку зі свинини на свій смак солимо, перчимо, всипаємо готову приправу для приготування шашлику.
Цибулю нарізаємо у формі напівкілець, перекладаємо до м'яса. Добре перемішуємо інгредієнти.
Заливаємо шматочки свинини із цибулею мінеральною водою, додаємо столовий оцет.
Знову добре перемішуємо інгредієнти. М'ясні шматочки накриваємо тарілкою, яку ставимо банку з водою. Під гнітом маринуємо свинину 2 години на прохолодному місці.
Час маринування добігає кінця. Готуємо мангал із вугіллям. Замариноване м'ясо нанизуємо на шампури.
На вугіллі смажимо шматочки свинини до готовності.
Шашлик зі свинини на мінералці з оцтом вийшов дуже смачним, соковитим та апетитним. Частуйтесь!