А давайте урізноманітнимемо наше меню смачною м'ясною стравою зі свинини! Моя пропозиція – це шашлик. Не думайте, що потрібно буде вибиратися на свіже повітря, одягатися відповідно до температури за вікном і довго возитися з розпалюванням мангалу. Пропоную покроковий рецепт шашлику зі свинини у банку, який готується у духовці.
Шашлик виходить просто з дивовижним смаком завдяки великій кількості цибулі та пікантному соусу теріяку. Соковитий шашлик зі свинини в банці точно нікого не залишить байдужим. Подробиці – у рецепті.
Інгредієнти
- Вирізка свиняча: 300 г
- Цибуля ріпчаста: 2 шт.
- Сік лимонний: 1 ст. ложка
- Соус теріяки: 1 ст. ложка
- Сіль за смаком
- Суміш перців: за смаком (мелених)
Приготування
Готуємо інгредієнти. Якщо вирізка зі свинини відсутня, її можна замінити іншою частиною м'яса.
Почнемо з підготовки цибулі. Звільняємо головки від лушпиння, нарізаємо у формі тонких напівкілець. Заготівлю відразу поміщаємо в миску.
На черзі — м'ясо, яке перед нарізкою слід обполоснути та швидко обсушити паперовими рушниками. Викладаємо свинину на обробну поверхню, щоб надати їй форму середніх за розміром шматочків.
Нарізку для шашлику доповнюємо соусом теріяку та соком лимона.
Інгредієнти присмачуємо, орієнтуючись на свої смакові уподобання, сіллю та меленими спеціями.
Залишилося добре перемішати м'ясо з цибулею та спеціями. Під час змішування намагайтеся розминати кільця цибулі. Склад для шашлику в банку залишаємо маринуватися. Мені достатньо було 1 години (можна маринувати і більше за часом).
Підбираємо для виготовлення шашлику скляну банку відповідного обсягу. Наповнюємо ємність м'ясом та цибулею. Банку поміщаємо на лист і відправляємо в холодну!!! духовку.
Тільки тепер вмикаємо духовку на 180 градусів. Шашлик зі свинини у банку готуємо 2 години.
Смачний та ніжний шашлик зі свинини приготувався. Подаємо його до столу на лаваші (за бажанням), супроводивши свіжими овочами та зеленню. Приємного перекушування!