Смачний, соковитий, смачний шашлик можна приготувати не лише на мангалі. Є безліч гастрономічних способів зробити шашлик у домашніх умовах. Я пропоную вам запекти шашлик у духовці із використанням спеціальної харчової фольги. Моя страва буде зі свинини. Такий шашлик зі свинини у фользі виходить на славу, він обов'язково здобуде своїх шанувальників серед домочадців чи друзів.
Простий покроковий рецепт шашлику зі свинини у фользі, я впевнена, надовго обґрунтується у ваших кулінарних записах.
Інгредієнти
- Свинина: 500 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Гірчиця: 1 ч. ложка
- Соус томатний: 2 ч. ложки
- Приправа для шашлику: 1 ч. ложка
- Сіль за смаком
- Олія оливкова: 2 ст. ложка
Приготування
Для приготування шашлику в домашніх умовах беремо потрібні продукти. Свинина має бути охолодженою. Приправу для шашлику можна замінити вашими улюбленими меленими спеціями, підійде паприка, коріандр, чорний або червоний мелений перець.
На обробну поверхню перекладаємо м'ясо і для домашнього шашлику у фользі нарізаємо його невеликими порційними шматочками. Заготівлю зі свинини одразу переправляємо у глибоку миску.
Очищену від лушпиння цибулину нарізаємо на круглі кільця, які потім поділяємо. Цибулеву нарізку викладаємо до м'яса.
Кидаємо до інгредієнтів у миску приправу для шашлику та солимо.
На черзі у нас — олія, томатний соус та гірчицю. Додаємо інгредієнти до миски.
Чистими долонями ретельно перемішуємо інгредієнти в мисці так, щоб кожен м'ясний шматочок покрився рівномірно спеціями. Залишаємо миску з м'ясною заготовкою для шашлику маринуватися протягом 2 годин.
Від фольги відрізаємо великий шматок і викладаємо його у форму для запікання. Поміщаємо на фольгу замариновані шматочки свинини разом із цибулею.
Шматочки свинини прикриваємо фольгою, відправляємо форму в прогріту до 200 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Соковитий свинячий шашлик у фользі приготувався, подаємо його з улюбленим соусом або доповнюємо овочами та зеленню. Приємного перекушування!