Замаринувати смачний шашлик зі свинини можна з різними інгредієнтами та соусами. Мені подобається шашлик зі свинини в маринаді з майонезом та цибулею, яка виходить соковитою та м'якою. Замочити шматочки свинини у такому маринаді буде просто та легко. Завдяки суміші мелених перчиків шашлик виходить із пікантною ноткою та ніжним. До столу м'ясний шашлик можна запропонувати зі свіжою зеленню, соусом, овочевою нарізкою або легкими салатами.
Інгредієнти
- Свинина: 1300 г (м'якоть)
- Цибуля ріпчаста: 2 шт.
- Майонез: 100 г
- Приправа для шашлику: 2 ч. ложки
- Суміш перців: 1 ч. ложки
- Сіль за смаком
Приготування
Для рецепту підготуємо потрібні інгредієнти. Свинину найкраще взяти для шашлику свіжу, що не піддавалася раніше заморожуванню. Очищаємо цибулю.
Свинину нарізаємо для шашлику у формі шматочків. Приблизний розмір нарізки 4-5 див.
Цибулю нарізаємо у формі середніх по товщині кілець. Цибулеву нарізку добре приминаємо руками.
Приготуємо маринад для замочування м'ясних шматочків. У миску перекладаємо майонез. Всипаємо до нього приправу для шашлику, суміш мелених перців та сіль за смаком. Ретельно перемішуємо інгредієнти.
У широку робочу миску перекладаємо м'ясні шматочки. Додаємо до них цибульну заготівлю та маринад на основі майонезу.
Вміст добре перемішуємо. Миску затягуємо харчовою плівкою та ставимо в холодильник. Маринуємо м'ясо протягом 4-6 годин.
М'ясо замаринувалося. Нанизуємо шматочки на шампури.
Готуємо мангал із вугіллям. Смажимо шашлик із свинини на мангалі до готовності. Смачний і соковитий шашлик зі свинини в маринаді з цибулі та майонезу готовий. Всім смачного!