Приготувати смачний шашлик можна як на природі на мангалі, а й у домашніх умовах. Пропоную замаринувати шматочки свинини в маринаді з цибулі та лимона та запекти їх у духовці з використанням шпажек. Такий шашлик зі свинини з цибулею та лимоном у духовці можна запропонувати до столу як гарячу закуску. Подачу страви зі свинини можна урізноманітнити овочевим салатом, зеленню, соусом.
Інгредієнти
- Свинина: 300 г (м'якоть)
- Лимон: 0,5 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Приправа для шашлику: 1 ч. ложка
- Сіль за смаком
Приготування
Щоб приготувати шашлик із свинини у духовці, підготуємо потрібні продукти. Очищаємо цибулю, промиваємо лимон, розрізаємо його на дві половинки.
На обробну дошку перекладаємо м'якоть свинини, попередньо промиту та обсушену паперовими рушниками. Нарізаємо м'ясо для шашлику на шпажках невеликими шматочками (приблизно 3 см).
Якщо плануєте запікати шашлик на шпажках разом із цибулею, то нарізаємо його у формі пелюсток. Нарізку перекладаємо до м'яса.
До м'ясних шматочків і цибулі всипаємо приправу для шашлику, до смаку солимо.
З половинки лимона вичавлюємо сік, переливаємо його до свинини.
Ретельно перемішуємо шматочки свинини. Миску затягуємо харчовою плівкою і прибираємо м'ясо маринуватись на пару годин у холодильник.
Свинина на шашлик замаринувалась, нанизуємо шматочки на шпажки. Шпажки укладаємо у змащену олією форму для запікання.
Відправляємо шашлик на шпажках у розігріту до 190 градусів духовку на 45 хвилин. Через 25 хвилин шпажки з м'ясом перевернути.
Шашлик зі свинини на шпажках вийшов смачним та апетитним. Пригощайтеся, приємного перекусу!