Щи із качки зі свіжою капустою

Щі я волію готувати на м'ясному бульйоні. На цей раз для приготування бульйону я взяла качку. Вийшли щи з качки зі свіжою капустою дуже смачними та ситними.

Смачний суп з капустою – щи – я волію готувати на м'ясному бульйоні. Для варіння бульйону підходить практично будь-яке м'ясо. На цей раз для приготування м'ясного бульйону я взяла качку (а точніше її невелику частину). Як основний інгредієнт перевагу я віддала свіжій капусті. Вийшли щи з качки зі свіжою капустою дуже смачними, ситними та апетитними. До столу таку наваристу страву найкраще запропонувати зі сметаною та свіжим хлібом.

Інгредієнти

  • Качка: 400 г (будь-яка частина)
  • Картопля: 3 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Капуста білокачанна: 250 г
  • Паста томатна: 1 ст. ложка
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Часник: 1-2 зубчики
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Суміш перців: за смаком
  • Зелень свіжа: 2-3 гілочки
  • Вода: 2 л

Приготування

Щоб зварити щі з качки зі свіжою капустою, підготуємо потрібні інгредієнти.

М'ясо качки промиваємо, перекладаємо в каструлю та заливаємо водою. Перед закипанням із поверхні знімаємо піну. Варимо качку приблизно 1,5 години. Відварене м'ясо качки витягаємо з каструлі, наваристий бульйон за смаком солимо. Коли качка охолоне, знімаємо м'ясо з кістки, нарізаємо шматочками та повертаємо у каструлю. Якщо потрібно, доливаємо в каструлю воду з чайника.

Очищаємо картоплю та нарізаємо брусочками. Закидаємо нарізку з картоплі в бульйон та варимо 5 хвилин.

Тонкою соломкою шаткуємо свіжу капусту. Подрібнену капусту переправляємо у каструлю. Спільно з картоплею варимо капусту 15 хвилин після закипання.

Цибулю нарізаємо маленькими шматочками, часник дрібно рубаємо. На сковороді прогріваємо олію. Викладаємо заготовку з цибулі та часнику та пасеруємо протягом 2-3 хвилин.

Очищаємо морквину. Натираємо її крупно. Додаємо морквину до цибулі, перемішуємо. Продовжуємо обсмажувати овочі ще 5 хвилин.

До моркви та цибулі додаємо столову ложку томатної пасти. Вливаємо півсклянки бульйону із каструлі. Інгредієнти гасимо 3-4 хвилини.

Вміст із сковороди переправляємо у щі. Перемішуємо. Після закипання варимо ще 5 хвилин.

Наприкінці варіння в борщ додаємо лавровий лист, перчимо до смаку. Склад різноманітний нарізаною зеленню. Вимикаємо вогонь, каструлю накриваємо кришкою. Томимо щі 10 хвилин.

Домашні щі з качки зі свіжою капустою вийшли ситними та смачними. Всім смачного!