Щи зі свининою та молодою капустою

Пропоную приготувати борщ зі свининою та молодою капустою. Щи виходять наваристими, домочадці обов'язково оцінять ваші кулінарні старання.

Сезон дозрівання молодої капусти – це чудова нагода зварити домашні ситні щі. Пропоную приготувати борщ зі свининою та молодою капустою, які урізноманітнять обіднє меню. Щи виходять наваристими, домочадці обов'язково оцінять ваші кулінарні старання.

Для рецепту можна використовувати і м'якуш свинини, і м'ясо на кістки.

Інгредієнти

  • Свинина: 350 г
  • Картопля: 2 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Паста томатна: 1 ч. ложка
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Капуста (молода): 250 г
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Зелень свіжа: за смаком
  • Вода: 1,7 л

Приготування

Візьмемо для варіння щей потрібні продукти.

М'ясо промиваємо, перекладаємо в каструлю та заливаємо водою. Варимо бульйон. Виймаємо з нього м'ясо. Коли свинина охолоне, нарізаємо її шматочками та повертаємо в каструлю. Бульйон, що вийшов, солимо за смаком. Час варіння бульйону зі свинини залежатиме від якості м'яса.

Очищаємо картоплю. Нарізаємо бульби невеликими брусочками. Нарізку з картоплі перекладаємо у бульйон. Після закипання вогонь трохи зменшуємо.

Очищаємо морквину та цибулю. Ополіскуємо овочі під холодною водою. Нарізаємо цибулю невеликими кубиками, а моркву подрібнюємо теркою.

У сковороду вливаємо олію. Коли воно прогріється, завантажуємо на сковороду овочі. Пасеруємо 5 хвилин. Потім додаємо томатну пасту, продовжуємо обсмажувати ще 5 хвилин. Можна трохи підлити бульйону. Отримане овочеве пасерування перекладаємо в каструлю. Продовжуємо разом варити 10 хвилин.

З молодої капусти видаляємо верхні листочки. Тонко шаткуємо капусту смужками.

Нарізку з капусти переправляємо у каструлю. Разом варимо інгредієнти 10 хвилин.

Коли щі будуть готові, присмажити їх чорним меленим перцем. Додати в щи лавровий лист, подрібнену зелень.

Смачні домашні щі зі свининою та молодою капустою готові. Всім смачного!