Багато господарок заготовляють на зиму полуницю. Крім компотів, варення та джему ягоди заморожують, а потім використовуються для приготування смачних десертів. Ось покроковий рецепт швидкого пирога із замороженою полуницею на кефірі, який чудово доповнить посиденьки за чашкою ароматного чаю або кави, що бадьорить. Ягоди перед додаванням до тіста потрібно трохи розморозити. Полуницю можна заздалегідь дістати і дати відтанути за кімнатної температури, а якщо часу немає, то можна, як я, скористатися мікрохвильовою.
Інгредієнти
- Кефір: 75 г
- Олія рослинна: 65 мл
- Яйце куряче: 1 шт.
- Борошно пшеничне: 120 г
- Цукор: 75 г
- Розпушувач тіста: 1 ч. ложка
- Полуниця: 100 г (заморожена)
Приготування
За списком відміряємо необхідні продукти. Для замісу тіста беремо глибоку миску та міксер.
У миску виливаємо кефір кімнатної температури. Вбиваємо в кисломолочний напій куряче яйце. Міксером інгредієнти збиваємо протягом 30-40 секунд.
У суміш, що вийшла, засипаємо цукровий пісок, а потім вливаємо рослинну олію. Знову, використовуючи міксер, інгредієнти збиваємо близько хвилини.
До складу, що у нас утворився, просіюємо борошно пшеничне разом з розпушувачем для тесту.
Інгредієнти добре перемішуємо до утворення тягучого тіста однорідної консистенції.
Попередньо розморожену полуницю розрізаємо на половинки чи четвертинки. Дно форми змащуємо олією. Розподіляємо заготівлю з ягід.
Начинку для пирога із полуниці заливаємо тістом.
Форму із заготівлею полуничного пирога завантажуємо в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.
Смачний, простий у приготуванні швидкий пиріг на кефірі із замороженою полуницею готовий. Приємного та солодкого перекушування!