Кожна господиня має свої улюблені рецепти приготування страв з картоплі. Мабуть, найпоширеніша з них — смажена картопля. Урізноманітнити смак смаженої картоплі можна за допомогою овочів, м'яса, курки, грибів. Я пропоную посмажити картоплю зі свіжою білокачанною капустою. Бажано використовувати молоду капусту, адже вона м'якша та соковитіша. Виходить смажена картопля з капустою на сковороді смачною, ситною, апетитною. Така страва нашвидкуруч урізноманітнить ваш буденний раціон.
Інгредієнти
- Картопля: 400 г
- Капуста білокачанна: 100 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Зелень свіжа: для подачі
Приготування
Для того щоб посмажити картоплю з капустою, підготуємо потрібні продукти за списком. Очищаємо картоплю та цибулю. З капусти знімаємо верхні листи.
Очищену картоплю для смаження нарізаємо середніми брусочками.
На сковороді розігріваємо олію. Перекладаємо нарізану картоплю на сковороду. Смажимо картоплю 10 хвилин, перемішуючи через 3-4 хвилини. Нагрів плити повинен бути трохи вище середнього.
Ріпчасту цибулю шаткуємо у формі тонких напівкілець (або на свій розсуд). Нарізку з|із| цибулі перекладаємо на сковороду до картоплі, перемішуємо. Продовжуємо обсмажувати ще 2 хвилини.
Подрібнюємо капусту тонкими смужками. Додаємо капусту на сковороду. Перемішуємо з картоплею та продовжуємо обсмажувати 5 хвилин.
Картоплю з капустою на свій смак солимо, перчимо. Перемішуємо. Зменшуємо нагрівання плити, а сковороду накриваємо кришкою. Томимо картоплю ще 5 хвилин.
Ситна смажена картопля з капустою готова на сковороді. Посипаємо картоплю подрібненою зеленню і подаємо на стіл.
Всім смачного!