Смажена картопля з капустою на сковороді

Пропоную посмажити картоплю зі свіжою капустою. Бажано використовувати молоду капусту, адже вона м'якша та соковитіша. Виходить смажена картопля з капустою на сковороді смачною та ситною.

Кожна господиня має свої улюблені рецепти приготування страв з картоплі. Мабуть, найпоширеніша з них — смажена картопля. Урізноманітнити смак смаженої картоплі можна за допомогою овочів, м'яса, курки, грибів. Я пропоную посмажити картоплю зі свіжою білокачанною капустою. Бажано використовувати молоду капусту, адже вона м'якша та соковитіша. Виходить смажена картопля з капустою на сковороді смачною, ситною, апетитною. Така страва нашвидкуруч урізноманітнить ваш буденний раціон.

Інгредієнти

  • Картопля: 400 г
  • Капуста білокачанна: 100 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Зелень свіжа: для подачі

Приготування

Для того щоб посмажити картоплю з капустою, підготуємо потрібні продукти за списком. Очищаємо картоплю та цибулю. З капусти знімаємо верхні листи.

Очищену картоплю для смаження нарізаємо середніми брусочками.

На сковороді розігріваємо олію. Перекладаємо нарізану картоплю на сковороду. Смажимо картоплю 10 хвилин, перемішуючи через 3-4 хвилини. Нагрів плити повинен бути трохи вище середнього.

Ріпчасту цибулю шаткуємо у формі тонких напівкілець (або на свій розсуд). Нарізку з|із| цибулі перекладаємо на сковороду до картоплі, перемішуємо. Продовжуємо обсмажувати ще 2 хвилини.

Подрібнюємо капусту тонкими смужками. Додаємо капусту на сковороду. Перемішуємо з картоплею та продовжуємо обсмажувати 5 хвилин.

Картоплю з капустою на свій смак солимо, перчимо. Перемішуємо. Зменшуємо нагрівання плити, а сковороду накриваємо кришкою. Томимо картоплю ще 5 хвилин.

Ситна смажена картопля з капустою готова на сковороді. Посипаємо картоплю подрібненою зеленню і подаємо на стіл.

Всім смачного!