Смажена картопля – найпростіша у приготуванні страва, яку виручить, коли потрібно швидко нагодувати всю родину. Пропоную доповнити картоплю шкварками та цибулею, щоб зробити ситний перекус. Для шкварок я використала свіже сало. Звичайно, смажена картопля зі шкварками на сковороді виходить калорійною, але сильна половина буде в захваті від такої страви.
Інгредієнти
- Картопля: 5-6 шт.
- Сало: 150 г (свіже)
- Олія рослинна: 1 ст. ложка
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Часник: 2-3 зубчики
- Сіль за смаком
- Спеції мелені: за смаком
Приготування
Щоб посмажити на сковороді картоплю зі шкварками, підготуємо інгредієнти. Картоплю, цибулю та часник очищаємо.
На сковороду виливаємо столову ложку олії. Сало нарізаємо тонкими слайсами. Викладаємо скибочки сала в розігріту олію і обсмажуємо їх протягом 7-10 хвилин до рум'яної скоринки.
Готові шкварки зі сковороди перекладаємо на тарілку.
Нарізаємо картоплю брусочками і викладаємо на сковороду, в якій смажилися шкварки. На помірному вогні смажимо картоплю, іноді перемішуючи, 15 хвилин.
Нарізаємо цибулю півкільцями чи чверть кільцями. Нарізку додаємо на сковороду до картоплі. Перемішуємо. Продовжуємо смажити ще 5 хвилин.
До смаженої картопля додаємо раніше приготовлені шкварки.
Зубчики часнику дрібно рубаємо ножем, додаємо на сковороду до картоплі. За смаком солимо, присмачуємо улюбленими меленими спеціями.
Продовжуємо смажити картоплю зі шкварками ще 5-7 хвилин.
Смачну смажену картоплю зі шкварками одразу гарячою подаємо на стіл. Всім смачного!