Смажена картопля зі шкварками на сковороді

Смажена картопля – просте у приготуванні страву, яка виручить, коли потрібно швидко нагодувати сім'ю. Пропоную зробити смажену картоплю зі шкварками на сковороді.

Смажена картопля – найпростіша у приготуванні страва, яку виручить, коли потрібно швидко нагодувати всю родину. Пропоную доповнити картоплю шкварками та цибулею, щоб зробити ситний перекус. Для шкварок я використала свіже сало. Звичайно, смажена картопля зі шкварками на сковороді виходить калорійною, але сильна половина буде в захваті від такої страви.

Інгредієнти

  • Картопля: 5-6 шт.
  • Сало: 150 г (свіже)
  • Олія рослинна: 1 ст. ложка
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Часник: 2-3 зубчики
  • Сіль за смаком
  • Спеції мелені: за смаком

Приготування

Щоб посмажити на сковороді картоплю зі шкварками, підготуємо інгредієнти. Картоплю, цибулю та часник очищаємо.

На сковороду виливаємо столову ложку олії. Сало нарізаємо тонкими слайсами. Викладаємо скибочки сала в розігріту олію і обсмажуємо їх протягом 7-10 хвилин до рум'яної скоринки.

Готові шкварки зі сковороди перекладаємо на тарілку.

Нарізаємо картоплю брусочками і викладаємо на сковороду, в якій смажилися шкварки. На помірному вогні смажимо картоплю, іноді перемішуючи, 15 хвилин.

Нарізаємо цибулю півкільцями чи чверть кільцями. Нарізку додаємо на сковороду до картоплі. Перемішуємо. Продовжуємо смажити ще 5 хвилин.

До смаженої картопля додаємо раніше приготовлені шкварки.

Зубчики часнику дрібно рубаємо ножем, додаємо на сковороду до картоплі. За смаком солимо, присмачуємо улюбленими меленими спеціями.

Продовжуємо смажити картоплю зі шкварками ще 5-7 хвилин.

Смачну смажену картоплю зі шкварками одразу гарячою подаємо на стіл. Всім смачного!