Смажена картопля – найпростіша і найшвидша страва для перекушування. Щоб урізноманітнити смак смаженої картоплі, можна доповнити її м'ясом, фаршем, куркою, грибами, овочами. Пропоную посмажити картоплю разом із свининою. Виходить смажена картопля зі свининою дуже смачною та апетитною. На стіл картопля краще запропонувати з овочами чи улюбленим соусом.
Інгредієнти
- Свинина: 300 г (м'якоть)
- Картопля: 600 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Олія рослинна: 30 мл
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Цибуля зелена: 3-4 пера
Приготування
Підготуємо інгредієнти для смаження картоплі. Промиваємо свинину, одразу обсушуємо паперовими рушниками. Очищаємо цибулю і картоплю.
Підготовлену м'якоть свинини перекладаємо на дошку і нарізаємо невеликими шматочками або брусками. У сковороду вливаємо олію і розігріваємо її. Переправляємо в гарячу олію нарізку зі свинини.
На сильному вогні обсмажуємо м'ясні шматочки до появи на них рум'яної скоринки приблизно 10 хвилин.
Картоплю нарізаємо скибочками. Додаємо картоплю до свинини на сковороду.
Картоплю зі свининою продовжуємо обсмажувати разом на тому ж нагріванні плити. Пару разів картоплю перемішайте.
Цибулину шаткуємо шматочками, відправляємо на сковороду до інгредієнтів. За смаком солимо вміст і перчимо. Можна додати улюблених спецій.
Нагрів плити зменшуємо. Сковороду накриваємо кришкою. Смажимо картоплю зі свининою ще приблизно 10 хвилин. Картопля має стати м'якою. У процесі смаження кілька разів картопля перемішайте. В кінці приготування готову смажену картоплю посипаємо зеленою цибулею або іншою зеленню.
Подаємо картоплю відразу на стіл. Всім смачного!