Свинина чудово поєднується з картоплею. Я використовувала цю гастрономічну якість інгредієнтів, щоб приготувати смачну жарку. У складі страви крім свинини та картоплі є овочі — морквина, солодкий болгарський перець, цибуля. Доповнюють смакові властивості м'ясної страви томатна паста, спеції та зелень. До речі, для приготування жаркого я віддала перевагу казану. Апетитна жарка зі свинини з картоплею в казані – чудова страва для обідньої трапези.
Інгредієнти
- Свинина: 400 г (м'якоть)
- Картопля: 5-6 шт.
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Солодкий болгарський перець: 1 шт.
- Часник: 1 зубчик
- Паста томатна: 1 ст. ложка
- Олія рослинна: 4 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Приправа для свинини: 3 щіпки
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Вода: 250 мл
- Зелень свіжа: за смаком
Приготування
Для смаження візьмемо інгредієнти за списком. Свинину обполіскуємо холодною водою. Очищаємо картоплю, моркву, цибулю та солодкий перець, часниковий зубчик.
У казан наливаємо олію. Коли воно прогріється, додаємо в олію часник, що розрізає навпіл, і четвертинку цибулі. Обсмажуємо до золотистого кольору кілька хвилин.
Свинину нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо м'ясну нарізку у казан. Обсмажуємо, періодично перемішуючи на сильному вогні 7-10 хвилин.
Моркву нарізаємо півкільцями. Решту цибулі, що залишилася, нарізаємо тонко смужками. Солодкий перець шаткуємо кубиком. Заготівлю з овочів перекладаємо у казан до м'яса. Продовжуємо спільну обсмажування ще протягом 5-7 хвилин.
Картоплю нарізаємо у формі великих кубиків або скибочок. Додаємо картоплю до казану.
Інгредієнти на свій смак солимо, присмачуємо чорним меленим перчиком та посипаємо приправою для свинини. Можна використовувати свої улюблені спеції. Додаємо томатну пасту.
Вміст заливаємо кип'яченою водою та перемішуємо.
Зменшуємо нагрівання плити. Котел закриваємо кришкою. Гасимо спекотне приблизно 30 хвилин. Картопля має стати м'якою. Готову страву посипаємо зеленню.
Яскраве, ситне та смачне смажене зі свинини з картоплею готове! Всім смачного!