Смачні пончики можна приготувати у домашніх умовах на сковороді. Тісто для пончиків замісимо на сухих дріжджах та воді. Виходять смажені пончики на сковороді м'якими, повітряними, солодкими. Така випічка з дріжджового тіста підійде для чаювання у родинному колі.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 250 г
- Вода тепла: 150 г
- Цукор: 2 ст. ложки
- Сіль: 2 щіпки
- Дріжджі швидкодіючі сухі: 1 ч. ложка
- Олія рослинна: 2,5 ст. ложки (+ для смаження пончиків)
- Цукор (пудра): 3 ст. ложки
Приготування
Вимірюємо потрібні інгредієнти. Воду прогріваємо до 38 градусів.
У широку миску просіюємо борошно пшеничне. Всипаємо до неї сухі дріжджі. Додаємо цукор та сіль. Сипучі інгредієнти добре перемішуємо між собою.
У борошняну суміш вливаємо порцію олії та теплу воду.
Інгредієнти перемішуємо спочатку в мисці, потім переносимо процес на стіл. Тісто місимо протягом 10 хвилин. На виході тісто виходить м'яким та еластичним. Тісто перекладаємо в миску і на 1:00 прибираємо в тепле місце, накривши рушником.
Дріжджове тісто, що піднялося, обминаємо. Ділимо на 2 половинки. Кожну частину тесту розгортаємо в пласт завтовшки приблизно 7 мм.
За допомогою кільця сервіровки (склянки) вирізаємо круглі заготовки пончиків. Отвір у центрі заготовки можна зробити кришкою від пляшки.
У сковороді розігріваємо достатню кількість олії. Перекладаємо заготовки пончиків у гарячу олію та смажимо з кожного боку приблизно по 2-2,5 хвилини.
Щоб позбавитися зайвої олії на пончиках, викладаємо їх після смаження на паперові серветки.
Охолоділі пончики посипаємо перед подачею на стіл цукровою пудрою.
Смачні м'які пончики із дріжджового тіста готові. Всім приємного чаювання!