Смажені пиріжки з сиром на сковороді

Смажити смачні пиріжки можна з різними начинками. Мені подобається варіант із таким інгредієнтом як сир. Виходять смажені пиріжки з сиром на сковороді апетитними та ситними.

Посмажити смачні домашні пиріжки можна з різними начинками. Найчастіше пиріжки я роблю з капустою чи картоплею. Також мені подобається кулінарний варіант із таким інгредієнтом як сир. Виходять смажені пиріжки з сиром на сковороді апетитними та ситними. Випічкою можна перекусити протягом дня або взяти її з собою на дорогу, на пікнік. Тісто для пиріжків із сиром замісимо на сухих дріжджах.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 300 г
  • Цукор: 1 ст. ложка
  • Сіль: 1 ч. ложка
  • Дріжджі швидкодіючі сухі: 1 ч. ложка
  • Олія рослинна: 30 мл (+ для смаження пиріжків приблизно 70 мл)
  • Вода: 160 мл
  • Сир твердий: 250 г
  • Кріп (свіжий): 3 гілочки
  • Майонез: 2 ст. ложки

Приготування

Щоб приготувати смажені пиріжки із сиром на сковороді, візьмемо продукти за списком.

У широку робочу миску просіюємо борошно пшеничне. Всипаємо в борошно цукор, сіль та сухі швидкодіючі дріжджі. Сипучі інгредієнти між собою добре перемішуємо, утворюючи в центрі борошна поглиблення.

У центр борошняної суміші вливаємо олію і теплу кип'ячену воду, нагріту до 38°.

Інгредієнти змішуємо спочатку в мисці, потім процес формування дріжджового тіста переносимо на стіл. Дріжджове тісто, що вийшло, перекладаємо в миску, накриваємо тканинним рушником і на одну годину ставимо в тепле місце без протягів.

Дріжджове тісто піднялося і готове до подальшої роботи. Приготуємо для пиріжків начинку. Твердий сир натираємо. Додаємо до сиру подрібнений кріп та майонез.

Інгредієнти перемішуємо, начинка для смажених дріжджових пиріжків готова.

Тісто ділимо на 12 рівних шматочків. Кожен шматочок розкочуємо в круглий коржик. На кожну заготовку кладемо по столовій ложці сирної начинки.

Скріплюємо краї пиріжків, ховаючи начинку всередині. Кожен пиріжок злегка приплескуємо долонею. Ліпимо так усі пиріжки.

На сковороді розігріваємо олію. Викладаємо пиріжки швом униз. Смажимо пиріжки із сиром по 2-3 хвилини з кожного боку на середньому вогні.

Щоб видалити з пиріжків залишки олії, після обсмажування викладаємо їх на паперові рушники чи серветки.

Пиріжки з сирною начинкою, смажені на сковороді, вийшли смачними, рум'яними та ситними. Приємного всім перекушування!