Смажений короп на сковороді

Для любителів простих та смачних страв із риби пропоную посмажити на сковороді коропа. Апетитний смажений короп на сковороді урізноманітнить перекус в обід чи вечерю.

Для любителів простих та смачних страв із риби пропоную посмажити на сковороді коропа. Рибку спочатку обробимо, приправимо сіллю, обвалюємо в борошні з додаванням приправи, а потім посмажимо в олії на сковороді. Апетитний смажений короп на сковороді урізноманітнить перекус в обід чи вечерю. Подати його до столу можна з улюбленим соусом, а ще добре він поєднується з гарніром із картоплі.

Інгредієнти

  • Короп: 1 шт.
  • Борошно пшеничне: 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Приправа для риби: 1 ч. ложка
  • Олія рослинна: 40 мл

Приготування

Ось потрібні продукти для рибного рецепту.

Свіжого коропа очищаємо від луски. Потрошимо його, видаляючи нутрощі. Обов'язково позбавляємо чорної плівки всередині, інакше готова рибка гірчить.

Смажити коропа будемо шматочками, тому видаляємо голову, зрізаємо хвіст та плавці. Тушку нарізаємо невеликими порційними шматочками. Відразу коропа солимо, перемішуємо.

У тарілку насипаємо трохи борошна. Додаємо до неї приправу для приготування рибних страв. Сипучі інгредієнти перемішуємо. У складі, що вийшов, обвалюємо кожен шматочок коропа.

Наливаємо в сковороду олію. Коли воно прогріється, викладаємо на сковороду рибні шматочки.

Смажимо шматочки коропа на помірному вогні з кожного боку. На поверхні рибки повинна утворитися піджарена рум'яна скоринка. Сковороду кришкою не накриваємо.

Апетитні шматочки смаженого на сковороді коропа подаємо на стіл. Всім ситного та смачного перекушування!