Якщо ви плануєте приготувати смачну курочку до обіду або вечері, рекомендую супроводити її на стіл апетитним сметанним соусом. Готувати такий соус слід безпосередньо перед подачею. На реалізацію рецепту у вас піде буквально 5 хвилин. Такий сметанний соус для курячих страв підкреслить та розкриє смакові якості основної страви. Сметану краще використовувати із високим відсотком жирності.
Інгредієнти
- Сметана: 200 г
- Гірчиця: 1 ст. ложка
- Горіх грецький (ядра): 5 шт.
- Часник: 2 зубчики
- Зелень свіжа: 50 г
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Для сметанного соусу беремо потрібні інгредієнти. Зелень може бути представлена кропом, петрушкою, кінзою (головне, щоб вона була свіжою та соковитою). Очищаємо від шкаралупи волоські горіхи.
Волоські горіхи перекладаємо в миску і подрібнюємо їх за допомогою маточка. Попередньо рекомендується підсушити горіхи в духовці або на сковороді, але без олії. Необов'язково кришити горіхи до дрібної крихти. Невеликі шматочки вітаються.
Із зелені я використовувала кріп та петрушку. Попередньо промив зелень, нарізаємо її без стебел і перекладаємо до горіхів.
Перекладаємо до інгредієнтів у миску порцію сметани.
Очищаємо зубчики часнику, пропускаємо їх через спеціальний прес і додаємо до інших інгредієнтів миску.
Склад соусу доповнюємо гострою гірчицею, меленим перцем та сіллю.
А тепер звичайною ложкою змішуємо інгредієнти між собою. Сметанний соус готовий.
Сметанний соус подаємо разом із ароматною курочкою до столу. Частуйтесь на здоров'я!