Сметанний соус для курячих страв

Сметанний соус для курячих страв підкреслить та розкриє смакові якості основної страви. Сметану краще використовувати із високим відсотком жирності.

Якщо ви плануєте приготувати смачну курочку до обіду або вечері, рекомендую супроводити її на стіл апетитним сметанним соусом. Готувати такий соус слід безпосередньо перед подачею. На реалізацію рецепту у вас піде буквально 5 хвилин. Такий сметанний соус для курячих страв підкреслить та розкриє смакові якості основної страви. Сметану краще використовувати із високим відсотком жирності.

Інгредієнти

  • Сметана: 200 г
  • Гірчиця: 1 ст. ложка
  • Горіх грецький (ядра): 5 шт.
  • Часник: 2 зубчики
  • Зелень свіжа: 50 г
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Для сметанного соусу беремо потрібні інгредієнти. Зелень може бути представлена кропом, петрушкою, кінзою (головне, щоб вона була свіжою та соковитою). Очищаємо від шкаралупи волоські горіхи.

Волоські горіхи перекладаємо в миску і подрібнюємо їх за допомогою маточка. Попередньо рекомендується підсушити горіхи в духовці або на сковороді, але без олії. Необов'язково кришити горіхи до дрібної крихти. Невеликі шматочки вітаються.

Із зелені я використовувала кріп та петрушку. Попередньо промив зелень, нарізаємо її без стебел і перекладаємо до горіхів.

Перекладаємо до інгредієнтів у миску порцію сметани.

Очищаємо зубчики часнику, пропускаємо їх через спеціальний прес і додаємо до інших інгредієнтів миску.

Склад соусу доповнюємо гострою гірчицею, меленим перцем та сіллю.

А тепер звичайною ложкою змішуємо інгредієнти між собою. Сметанний соус готовий.

Сметанний соус подаємо разом із ароматною курочкою до столу. Частуйтесь на здоров'я!