Зовсім не складно приготувати смачні котлети з курячої грудки. Таку страву до столу можна запропонувати з улюбленим гарніром чи овочами. Апетитні соковиті курячі котлети з грудки виходять ситними, ніжними та дуже смачними. Котлетки вдало впишуться в буденне меню, їх реалізації потрібні прості і бюджетні продути.
Інгредієнти
- Філе куряче (грудка): 0,5 шт. (Вага філе – 300 г)
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Яйце куряче: 1 шт.
- Крупа манна: 2 ст. ложки
- Сметана (20%): 2 ст. ложки
- Олія вершкове: 30 г
- Кріп (свіжий): 2 гілочки
- Панірувальні сухарі: 40 г
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Олія рослинна: 50 мл
Приготування
Для рецепту підготуємо потрібні інгредієнти. З курячої грудки зрізаємо філе. Очищаємо цибулю. Гілочки кропу обполіскуємо, струшуємо вологу.
Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками. Цибулю нарізаємо четвертинками. Прокручуємо курячі шматочки разом із цибулею в м'ясорубці.
У курячий фарш розбиваємо куряче яйце. Всипаємо порцію манної крупи. Додаємо пару столових ложок сметани. Інгредієнти на смак солимо і перчимо. Можна кинути своїх улюблених спецій.
Ретельно перемішуємо інгредієнти до одержання однорідного складу. На 15 хвилин фарш у мисці прибираємо в холодильник. За цей час манка набухне, фарш стане щільнішим за консистенцією.
Приступаємо до формування котлет. Беремо у змочені долоні порцію фаршу. Формуємо коржик. У центр коржі поміщаємо шматочок холодного вершкового масла і трохи подрібненого кропу.
А тепер ліпимо овальну чи круглу котлету. З усіх боків обвалюємо котлету в панірувальній суміші. Аналогічно ліпимо інші котлети. Загалом у мене вийшло 5 штук.
Розігріваємо на сковороді олію. Викладаємо курячі котлети та смажимо їх на помірному вогні приблизно по 4-5 хвилин з кожного боку.
Смачні соковиті курячі котлети готові. Смачного!