Для буденного ранкового перекушування я пропоную вам приготувати солодкі грінки на сковороді, рецепт яких став моїм найулюбленішим. Для страви на сніданок краще взяти батон, що вже «залежався», як основа. Підійде виріб вчорашній або навіть позавчорашній.
Для грінок приготуємо склад із молока, цукру, курячих яєць. Вимочимо у цьому складі хлібні скибочки, обсмажимо на сковороді.
Мій покроковий рецепт солодких грінок на сковороді простий, але і до нього можна внести доповнення. Наприклад, якщо урізноманітнити подачу грінок до столу цукровою пудрою, нарізкою або фруктів або ягодами, то звичайне блюдо перетворитися на справжній вишуканий десерт.
Інгредієнти
- Батон (нарізний): 1 шт.
- Яйце куряче: 2 шт.
- Молоко: 200 мл
- Цукор: 2 ст. ложки
- Сіль: 1 щіпка
- Олія соняшникова: 30 мл
- Цукор (пудра): 1 ч. ложка
Приготування
Для рецепту беремо потрібні продукти. Для вимочування хлібних скибочок нам знадобиться молочно-яєчна суміш. Готувати її краще у широкій мисці.
Отже, у робочу миску забиваємо курячі яйця стандартного розміру.
Доповнюємо яйця цукровим піском, щіпкою солі. Дозволяється використовувати для приготування суміші пряні спеції, такі як, наприклад, мелена кориця, ванілін.
Вливаємо до інгредієнтів свіже молоко.
Тепер озброюємось звичайною столовою вилкою або ручним віночком, щоб інгредієнти злегка збити до однорідної суміші. Молочно-яєчний склад для вимочування скибочок батона готовий.
У сковороду вливаємо олію. Розподіляємо його по всій поверхні. Прогріваємо на помірному вогні. Беремо хлібну скибочку. Повністю занурюємо його в молочно-яєчну суміш. Витримуємо буквально 15-25 секунд. Відразу відправляємо вологу скибочку на сковороду.
Аналогічно надаємо з нарізним батоном, що залишився.
Грінки підсмажуємо до рум'яної скоринки. Оскільки в суміші присутній цукор, то грінки покриваються золотистою скоринкою буквально протягом двох хвилин.
Апетитні солодкі грінки на сковороді виготовлені. Подаємо до столу грінки гарячими, припорошивши солодкою пудрою.
Смачного вам перекушування!