Законсервувати для зими маленькі помідори черрі можна різноманітними способами. Спробуйте і цей простий покроковий рецепт солодких консервованих помідор черрі, які чудово виглядатимуть на столі — і буденному, і святковому. Смаковий тон консервованим черрі ставить маринад, у складі якого насіння гірчиці, запашний горошок, цукор, лавровий лист.
Мені подобається заготовляти солодкі консервовані помідори черрі в невеликих баночках, які обов'язково стерилізую разом із кришками для них.
Кількість черрі дано умовно і залежить від тари, що використовується. А ось кількість спецій для маринаду розрахована на 1 л води.
Інгредієнти
- Помідори чері: 1 кг
- Часник: 1 головка
- Вода: 1 л
- Сіль: 1 ст. ложка
- Цукор: 5 ст. ложок
- Насіння гірчиці: 1 ч. ложка
- Лист лавровий: 1 шт.
- Перець запашний горошком: 3 шт.
- Оцет 9%: 2 ст. ложки
Приготування
Готуємо інгредієнти для консервування чері.
Часник розбираємо на зубчики та очищаємо їх. Помідори чері ретельно промиваємо під проточною водою.
Часникові зубки подрібнюємо пластинками, які одразу перекладаємо у стерилізовані банки. По 6-7 платівок – у банку.
У банки перекладаємо помідори чері, сильно втрамбувати не потрібно.
Вміст банок заливаємо обережно окропом. На банки накидаємо кришки, але не закручуємо їх! Залишаємо у такому положенні на 5-7 хвилин.
Воду зі банок переливаємо в каструлю, яку ставимо на вогонь. Кидаємо у воду насіння гірчиці, горошок, лавровий лист. Всипаємо цукор, сіль. Доводимо до кипіння. Наприкінці додаємо оцет, перемішуємо. Пікантний солодкий маринад для чері готовий.
Банки з помідорами чері заповнюємо маринадом. Банки закупорюємо. Ставимо верх дном. На заготовки накидаємо плед або товстий рушник. Чекаємо, поки заготівля з чері охолоне, потім переставляємо у холодне місце.
Усім приємного апетиту при дегустації смачних солодких чері!