Сира аджика на зиму

Продовжуємо консервувати. На цей раз у нас сира аджика. Її можна використовувати як соус до м'ясних страв та доповнювати нею домашні борщі.

Пропоную вам покроковий рецепт сирої аджики на зиму, яку можна використовувати не тільки як соус до м'ясних страв, а й доповнювати нею домашні борщі. У складі сирої аджики – помідори, солодкий болгарський та пекучий перець, часник.

Така сира аджика на зиму відмінно зберігається протягом тривалого часу, виходить гострою та ароматною.

Інгредієнти

  • Помідори: 2 кг
  • Часник: 100 г
  • Перець гіркий: 1-2 шт.
  • Солодкий болгарський перець: 750 г
  • Оцет 9%: 100 мл
  • Сіль: 1 ст. ложка

Приготування

Готуємо для аджики інгредієнти. Стерилізуємо тару. Для цього кількість знадобиться три баночки по 0,5 л.

Промиваємо помідори та нарізаємо їх для заготівлі у формі невеликих часточок.

Солодкий болгарський перець, промитий та очищений від насіння, нарізаємо шматочками.

На черзі — часник та стручок пекучого перцю. Часник очищаємо від лушпиння, промитий перчик нарізаємо кільцями.

Підготовлену нарізку з помідорів, перчиків та часнику подрібнюємо, скориставшись м'ясорубкою.

Ось така помідорна гостра маса в нас вийшла. Вливаємо в неї оцет і кидаємо сіль. Інгредієнти між собою ретельно перемішуємо та залишаємо в такому положенні за кімнатної температури на одну годину.

Гостру аджику з перчинкою розподіляємо по стерилізованим банкам. Зручним способом закручуємо банки.

Апетитна домашня сира аджика готова, зберігаємо її у холодильнику чи льоху. Якщо ви дотримуватиметеся всіх заходів стерильності при заготівлі аджики, зберігатися вона може всю зиму. Вдалих вам заготовок!