Якщо вам подобаються ароматні, смачні та ніжні соуси, то пропоную зробити один із варіантів підливок з використанням печериць та вершків. Такий соус із шампіньйонів і вершків підійде практично до будь-якого гарніру: і до гречки, і до картопляного пюре, і до відвареного рису, і до виробів макаронів.
Мій покроковий рецепт соусу з печериць та вершків передбачає у його складі шматочків грибів. Якщо вам подобаються однорідні соуси, то можна використовувати для пюрування занурювальний блендер.
Інгредієнти
- Печериці: 350 г (свіжі)
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Олія рослинна: 40 мл
- Вершки: 100 мл (15%)
- Борошно пшеничне: 1 ст. ложка
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Для грибного соусу відмірюємо необхідну кількість продуктів. Печериці добре промиваємо у воді, видаляючи забруднення та нальоти. Очищаємо цибулю.
Грибні капелюшки у печериць відокремлюємо від ніжок (за бажанням їх теж можна використовувати). Нарізаємо печериці великими скибочками, дрібнити не потрібно. Цибулю шаткуємо середнім кубиком.
Ставимо на плиту сковороду, увімкнувши максимальне нагрівання. Додаємо олію. Коли воно стане гарячим, викладаємо цибулю, починаємо обсмажування.
Через хвилину додаємо грибну подрібнену заготівлю.
Спільно інгредієнти обсмажуємо кілька хвилин, а потім вогонь зменшуємо. Печериці з цибулею томимо приблизно 6 хвилин, щоб гриби пустили сік.
Паралельно в холодні вершки додаємо борошно, сіль та мелену спецію. Добре збиваємо, щоб вийшов однорідний склад без грудочок.
Приготовлену вершкову суміш додаємо на сковороду до грибів. Гасимо пару хвилин до загусання.
Грибний соус готовий, даємо йому трохи охолонути. За бажанням склад можна пюрувати, але мені подобається соус із грибними шматочками. Пробуємо соус на смак, за потребою коригуємо його спеціями. Пригощайтеся на здоров'я смачним соусом із шампіньйонів та вершків. Соус хороший і в охолодженому вигляді, і теплому. Смачного!