Курячі стегенця – відмінний порційний продукт, приготувати який для подачі на стіл можна найрізноманітнішими кулінарними способами. Пропоную запекти стегенця у духовці, попередньо замочивши їх у маринаді на основі соєвого соусу, майонезу, томатної пасти. Такі стегенця, запечені в духовці в маринаді, виходять із привабливою рум'яною скоринкою, смачними, ситними та смачними. Страва з курки чудово доповнить гарнір із картоплі або салат зі свіжих овочів.
Інгредієнти
- Стегенця курячі: 2 шт.
- Паста томатна: 1 ч. ложка
- Майонез: 1 ч. ложка
- Соус соєвий: 1 ст. ложка
- Приправа для курячих страв: 1 ч. ложка
- Часник сушений: 0,5 ч. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Щоб запекти в духовці курячі стегенця в маринаді, підготуємо необхідні інгредієнти.
Курячі стегенця промиваємо під проточною водою і відразу обтираємо паперовими рушниками, видаляючи зайву вологу. Перекладаємо підготовлені курячі частини у миску.
До стегенець додаємо порцію будь-якого майонезу та томатної пасти. Пасту можна замінити на кетчуп. Вливаємо класичний соєвий соус.
Трохи солимо стегенця (адже ми додали соєвий соус, а продукт і так солоний). Перчимо, всипаємо готову приправу для курки, сушений часник.
Інгредієнти в мисці добре перемішуємо так, щоб стегенця повністю виявилися маринадом. Миску накриваємо харчовою плівкою і за кімнатної температури залишаємо на 30 хвилин.
Дно форми для запікання трохи змащуємо олією. Перекладаємо у форму замариновані курячі стегенця.
Відправляємо форму з стегенцями в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Через цей час температуру збільшуємо до 200 градусів і продовжуємо запікати блюдо ще 25 хвилин.
Курячі стегенця, запечені в духовці в маринаді, вийшли смачні, соковиті. Пригощайтеся, приємного апетиту!