Любителям смачних та ситних м'ясних страв пропоную запекти у духовці стейк зі свинини на кістки. М'ясна страва виходить соковитою та апетитною. Для запікання нам знадобиться фольга. Подати запечений стейк зі свинини на кістки в духовці у фользі можна з улюбленим соусом, а також з гарніром. До речі, розгляньте цей варіант приготування стейку на кістки та для святкових посиденьок.
Інгредієнти
- Свинина (з кісткою): 1 шт. (приблизно 250 г) стейк
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Олія рослинна: 1 ч. ложка
- Сіль за смаком
- Аджика: 0,5 ч. ложки (суха)
- Горіх мускатний: 0,5 ч. ложки
- Чорний перець – мелений: 0, 25 ч. ложки
Приготування
Підготуємо вказані інгредієнти.
Стейк на кістки промиваємо під проточною водою, обтираємо паперовим рушником. Перекладаємо на обробну поверхню стейк і з кожного боку трохи відбиваємо молоточком або спеціальним пристосуванням.
У невелику миску насипаємо сіль, чорний мелений перець, суху аджику та мелений мускатний горіх. Спеції перемішуємо.
Очищаємо цибулю і нарізаємо її у формі кілець або напівкілець. Розміщуємо нарізку цибулі в центрі фольги.
Стейк на кістки обтираємо з усіх боків приготованим складом із спецій. Кладемо стейк на цибульну подушку.
Зверху стейк на кістки збризкуємо олією.
Скріплюємо краї фольги. Стейк у фользі відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Дістаємо стейк з духовки і обережно, щоб не обпектися, розгортаємо фольгу. Стейк знову повертаємо до духовки, щоб продовжити запікати при цій же температурі ще 10 хвилин.
Соковитий стейк зі свинини, запечений у фользі, подаємо одразу до столу. Смачного!