Для сімейного обіднього меню пропоную зварити суп із фрикадельками та капустою, який подобаються мені своїм смаком, невигадливим продуктовим складом та невеликою кількістю часу на приготування.
Для фрикадельок можна взяти будь-який м'ясний фарш, у тому числі курячий. У рецепті використовується свіжа білокачанна капуста, яка доповнена овочами та картоплею. Рецепт нагадує приготування домашніх щей.
Мій покроковий рецепт супу з фрикадельками та капустою сподобається любителям простих та ситних страв.
Інгредієнти
- Капуста білокачанна: 350 г
- Фарш м'ясний: 250 г
- Картопля: 2 шт.
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Цибуля зелена: 4-5 пір'я
- Олія рослинна: 30 мл
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Для супу беремо потрібні продукти за списком. Картоплю, моркву і цибульку очищаємо. У каструлю наливаємо воду (приблизно 1,5 л) і ставимо кип'ятитись.
Підготовлені бульби нарізаємо для супу у формі невеликих брусків. Картопляну нарізку відправляємо в киплячу воду, одразу солимо.
Видаливши з качана капусти верхні листочки, нарізаємо тонкими стрічками продукт. Відправляємо капустяну заготівлю в каструлю.
Цибулю та моркву пасеруватимемо на сковороді. Для цього процесу цибулю подрібнюємо шматочками, а морквину натираємо.
У сковороду додаємо потрібну порцію олії. Коли воно прогріється, викладаємо нарізку із цибулі та морквяну стружку в сковороду. Обсмажуємо інгредієнти до м'якості.
Зробимо заготовки фрикадельок. Від м'ясного фаршу відриваємо невеликий шматочок і катаємо його в долонях у кульку.
Фрикадельки з м'ясного фаршу викладаємо в каструлю до картоплі та капусти, варимо разом близько 5-7 хвилин.
У суп викладаємо пасеровану овочеву заготівлю, варимо ще п'ять хвилин суп.
Готовий суп з фрикадельками і капустою приправляємо на смак меленими спеціями, розливаємо по тарілках. Додаємо в кожну порцію нарізку із зеленої цибулі. Смачного!