Суп з фрикадельками та капустою

Для фрикадельок можна взяти будь-який м'ясний фарш, у тому числі курячий. У рецепті використовується свіжа капуста, доповнена овочами та картоплею.

Для сімейного обіднього меню пропоную зварити суп із фрикадельками та капустою, який подобаються мені своїм смаком, невигадливим продуктовим складом та невеликою кількістю часу на приготування.

Для фрикадельок можна взяти будь-який м'ясний фарш, у тому числі курячий. У рецепті використовується свіжа білокачанна капуста, яка доповнена овочами та картоплею. Рецепт нагадує приготування домашніх щей.

Мій покроковий рецепт супу з фрикадельками та капустою сподобається любителям простих та ситних страв.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна: 350 г
  • Фарш м'ясний: 250 г
  • Картопля: 2 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Цибуля зелена: 4-5 пір'я
  • Олія рослинна: 30 мл
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Для супу беремо потрібні продукти за списком. Картоплю, моркву і цибульку очищаємо. У каструлю наливаємо воду (приблизно 1,5 л) і ставимо кип'ятитись.

Підготовлені бульби нарізаємо для супу у формі невеликих брусків. Картопляну нарізку відправляємо в киплячу воду, одразу солимо.

Видаливши з качана капусти верхні листочки, нарізаємо тонкими стрічками продукт. Відправляємо капустяну заготівлю в каструлю.

Цибулю та моркву пасеруватимемо на сковороді. Для цього процесу цибулю подрібнюємо шматочками, а морквину натираємо.

У сковороду додаємо потрібну порцію олії. Коли воно прогріється, викладаємо нарізку із цибулі та морквяну стружку в сковороду. Обсмажуємо інгредієнти до м'якості.

Зробимо заготовки фрикадельок. Від м'ясного фаршу відриваємо невеликий шматочок і катаємо його в долонях у кульку.

Фрикадельки з м'ясного фаршу викладаємо в каструлю до картоплі та капусти, варимо разом близько 5-7 хвилин.

У суп викладаємо пасеровану овочеву заготівлю, варимо ще п'ять хвилин суп.

Готовий суп з фрикадельками і капустою приправляємо на смак меленими спеціями, розливаємо по тарілках. Додаємо в кожну порцію нарізку із зеленої цибулі. Смачного!