Приготувати м'якоть свинини так, щоб вона вийшла м'якою, соковитою та смачною, можна різними способами. Мені подобається кулінарний варіант, у якому свинина запікається у духовці у банку. М'ясо нудиться у власному соку, виходить просто дивовижним! Цей покроковий рецепт свинини в банку в духовці не становить складності, тому з його реалізацією впорається навіть кухар-початківець. Ароматна свинина в банку в духовці урізноманітнить ваш раціон. На стіл страву зі свинини можна запропонувати з улюбленим гарніром з картоплі, із зеленню чи овочами.
Інгредієнти
- Свинина: 500 г (м'якоть)
- Цибуля ріпчаста: 2 шт.
- Сіль: 1 ч. ложка (+ потрібно для посипання форми)
- Чорний перець – мелений: 1 ч. ложка без верху (за смаком)
Приготування
Для рецепту візьмемо потрібні продукти. Готуємо 2 баночки об'ємом 0,5 л, шматок фольги, форму для запікання.
М'якуш свинини ополіскуємо під проточною водою. Обсушуємо м'ясо за допомогою паперових рушників. Свинину кладемо на обробну дошку та нарізаємо у формі великих шматочків.
Очищаємо цибулю. Нарізаємо цибулю великими смужками.
Посипаємо м'ясну нарізку з|із| цибулею сіллю|соль| і чорним меленим перцем.
Чистими руками добре перемішуємо шматочки свинини із цибулею. Залишаємо так заготівлю на 15 хвилин.
М'ясні шматочки разом із цибулею викладаємо у сухі чисті банки.
Фольгу складаємо у 4 шари. Формуємо із фольги кришки, накриваючи банки. На дно жароміцної форми або сковороди насипаємо невеликий шар солі. Ставимо на сіль банки зі свининою.
Банки зі свининою ставимо у ХОЛОДНУ духовку. Температурний режим виставляємо на 170 градусів. Запікаємо свинину у банках 2 години. Вимикаємо духовку, але банки дістаємо не відразу, а через 10 хвилин.
Ароматна, соковита, смачна свинина у банку готова. Всім смачного!