Приготувати смачно свинину можна різними способами – відварити, посмажити, запекти. Я пропоную свинину згасити на сковороді в томатному соусі, доповнивши цибулею та спеціями. Приготовлена таким чином свинина в томатному соусі на сковороді виходить соковитою, м'якою, смачною та ароматною. На стіл її можна запропонувати як гарячу закуску або разом з улюбленим гарніром.
Інгредієнти
- Свинина: 300 г (м'якоть)
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Соус томатний: 3 ст. ложки
- Борошно пшеничне: 1 ч. ложка
- Олія рослинна: 30 мл
- Вода: 250 мл
- Сіль за смаком
- Приправа для свинини: 1 ч. ложка
Приготування
Підготуємо для гасіння свинини потрібні інгредієнти. М'якуш свинини обполіскуємо холодною водою, обсушуємо паперовими серветками. Очищаємо цибулю.
Підготовлену м'якоть свинини нарізаємо у формі невеликих шматочків чи брусочків.
На сковороді розігріваємо олію. Перекладаємо на сковороду нарізку зі свинини. На сильному вогні обсмажуємо м'ясні шматочки до легкої скоринки. Періодично свинину перемішуємо.
До обсмажених шматочків свинини вливаємо півсклянки води. Перемішуємо на сковороді. Зменшуємо нагрівання плити. Сковороду накриваємо кришкою, гасимо м'ясо 20 хвилин.
До тушкованого м'яса додаємо цибулю, нарізану півкільцями. Всипаємо на смак сіль і приправу для свинини. Продовжуємо гасити ще 5-7 хвилин. За потребою додати воду.
У миску викладаємо томатний соус. Вливаємо до нього частину води (півсклянки), що залишилася. Всипаємо борошно. Ретельно перемішуємо.
Томатну заливку, що вийшла, додаємо до свинини на сковороду. Гасимо ще пару хвилин і вимикаємо. За бажанням тушковану свинину можна доповнити свіжою зеленню.
Смачна тушкована свинина в томатному соусі готова. Смачного!