Будь-яка страва, запарена в глиняних горщиках, вже виглядає неймовірно апетитно, а якщо це ніжна квасоля зі свининою, то тільки від однієї назви вже слинки течуть. Спробуйте разом з нами приготувати квасолю зі свининою та овочами в глиняних горщиках за цим рецептом і вам неодноразово доведеться повторювати цей процес на численні прохання улюблених дегустаторів – так це смачно!
Інгредієнти
- Квасоля сушена: 200 г
- Свинина: 300 г
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Солодкий болгарський перець: 1 шт.
- Перець чилі: 2 кільця
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Соус томатний: 4 ст. ложки
- Будь-яка зелень: 3 гілочки
Приготування
Болгарський перець заздалегідь почистимо від насіння, розрізавши дві частини. М'ясту м'якоть помиємо, також зробимо і із зеленню. Чистимо обов'язково цибулю і миємо м'ясну вирізку (ми вибрали філе свинячу частину).","position":1,"name":""
Підготовка квасолі повинна зайняти триваліший час – її обов'язково потрібно замочити на 3-4 години, інакше страва просто не вийде. Через вказаний час квасоля добре розбухне і (після цієї процедури) просто ідеально згасає в духовці.
Свинячу м'якоть невеликими шматочками поріжемо гострим ножем.
Відразу ж закинемо ці шматочки на сковороду, яку ми до цього моменту розігріли вже із залитим у неї олією. Наше завдання дочекатися, коли свинина посвітлішає з усіх боків під дією температури та внаслідок постійного помішування м'ясних шматочків ложкою.
Швиденько порубаємо дрібними кубиками цибулину та солодкий перець.
І як тільки м'ясо посвітлішало, відразу ж закинемо до нього овочеві кубики – 10 хвилин спільного гасіння і можна сковороду знімати з плити.
Приступимо до заповнення горщиків. Спочатку викладемо в рівних частках за двома глиняними ємностями м'ясо з овочами. У кожен горщик додамо по одному кілочку гострого перчика, трохи солі і поперчити.
Також рівномірно між горщиками розподілимо дрібно порубаний кріп (петрушку, базилік, і т.д.) і набряклу квасолю (зрозуміло, зцідивши воду після замочування).
У зручній мисочці енергійно збовтаємо томатний соус та 300 мл води до однорідної томатної суміші.
Розіллємо томатну рідину так, щоб вона повністю покрила інгредієнти. Поставимо на годину в холодну духовку, відразу ж увімкнувши розігрів до 180 градусів.
Яскраві горщики з ніжною квасолею з м'ясом прикрасять ваш обідній стіл – їжу можна дегустувати прямо з глиняного посуду, а можна традиційно викласти на тарілки.