Якщо вам потрібно швидко і ситно нагодувати з ранку своїх домочадців, то скористайтеся цим рецептом, щоб посмажити на сковороді коржі з сиром. Для замісу сирного тіста потрібно кефір. Кисломолочний напій має бути теплим. Заздалегідь прогрійте кефір у мікрохвильовій печі або на плиті в каструльці. Домашні сирні коржі на сковороді – чудовий варіант для сніданку!
Інгредієнти
- Кефір: 200 мл
- Цукор: 1 ч. ложка
- Сіль: 1 ч. ложка
- Сода харчова: 0,5 ч. ложки
- Розпушувач тіста: 0,5 ч. ложки
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Борошно пшеничне: 300 г
- Сир твердий: 100 г
Приготування
Підготуємо продукти для приготування коржів із сиром на сковороді. Не забудьте прогріти трохи кефіру.
У потрібну миску вливаємо кисломолочний напій – кефір. Додаємо в нього цукровий пісок та сіль у зазначених пропорціях. Вливаємо слідом олію. Інгредієнти віночком перемішуємо.
У масу, що в нас вийшла, просіюємо через сито приблизно третину пшеничного борошна разом з розпушувачем та содою. Також віночком перемішуємо.
За допомогою терки подрібнюємо сир. Сирну стружку додаємо в рідке тісто.
До інгредієнтів всипаємо частину пшеничного борошна, що залишилася.
Починаємо заміс тіста для коржів з сиром.
Тісто ділимо на 8 грудочок. З тістяних грудочок катаємо коржики. За допомогою вилки робимо на поверхні коржі проколи.
Смажити коржі можна на сухій сковороді або змастити поверхню трохи олією. Смажимо сирні коржі по 2 хвилини з кожного боку під кришкою.
Апетитні сирні коржі на сковороді вийшли пишними, із приємною структурою. Частуйтесь на здоров'я!