Заварне тісто для чебуреків

Приготувати смачні чебуреки дуже легко в домашніх умовах. Пропоную замісити заварне тісто для чебуреків. Воно виходить м'яким та еластичним.

Приготувати смачні чебуреки дуже легко в домашніх умовах. Щоб чебуреки вийшли соковитими і з хрусткою скоринкою, пропоную для них замісити тісто заварне, у складі якого борошно, вода, яйце, масло і сіль. Виходить тісто для чебуреків м'яким, еластичним, з ним зручно і приємно працювати. Начинка всередині чебуреків на заварному тесті виходить соковитою.

Інгредієнти

  • Вода: 150 мл
  • Борошно пшеничне: 300-350 г
  • Сіль: 1 ч. ложка
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки

Приготування

Підготуємо інгредієнти для замісу тіста.

У ковшок або невелику каструльку вливаємо воду. Всипаємо в неї сіль і вливаємо вказану порцію олії. Інгредієнти перемішуємо та доводимо на середньому вогні до кипіння.

Не знімаючи ковшик з вогню, всипаємо у воду приблизно 150 г борошна (1 склянка) і інтенсивно перемішуємо. Вимикаємо плиту. борошняній масі, що вийшла, даємо остудитися протягом 10 хвилин.

Далі розбиваємо в масу яйце.

Знову ретельно перемішуємо інгредієнти. Повинна вийти гладка борошняна суміш.

У цю суміш невеликими порціями додаємо частину борошна, що залишилася. Інгредієнти у процесі відразу перемішуємо.

Коли перемішувати інгредієнти стане незручно, процес замісу заварного тіста переносимо на стіл, підсипаючи борошна.

На виході виходить м'яке тісто з трохи щільною структурою. Тісто не повинно прилипати до долоні.

Заварне тісто для чебуреків хвилин на 15 забираємо в целофановий мішечок. Воно стане еластичним, можна приступати до ліплення чебуреків. З цієї кількості тесту виходить приблизно 12 чебуреків.

Вдалих вам чебуреків!