У багатьох сім'ях люблять сирний суп. Приготувати таку гарячу страву можна із різних сортів сиру, включаючи плавлений. Зазвичай сирні супи доповнюють грибами, овочами, куркою. Я пропоную зварити сирний суп із рисом на основі курячого бульйону.
Цей покроковий рецепт сирного супу з рисом передбачає використання твердого сиру (таких як голландський, Гауда, Пармезан). Суп із твердим сиром виходить досить ніжним, апетитним, має вершковий присмак.
Курячий бульйон можна зварити з будь-яких частин птиці, я використала стегно.
Інгредієнти
- Стегна куряче: 1 шт.
- Картопля: 1-2 шт.
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Сир твердий: 100 г
- Рис: 70 г
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Зелень свіжа: за смаком
- Сіль за смаком
- Спеції мелені: за смаком
- Вода: 1,5 л
Приготування
Готуємо для варіння сирного супу необхідний продуктовий набір.
Курятину відварюємо, бульйон приправляємо за смаком сіллю. М'ясо ставимо остуджуватись.
Картопля для супу подрібнюємо брусками. Нарізку закидаємо у бульйон. Через 5-7 хвилин викладаємо в каструлю промитий рис, продовжуємо варити картоплю та рис разом 15 хвилин.
Остигло куряче м'ясо подрібнюємо шматочками, додаємо в суп.
Моркву подрібнюємо теркою, цибулю ріжемо дрібними скибочками. Овочі обсмажуємо до м'якості в олії.
Підсмажену овочеву заготовку викладаємо в суп, промовляємо 5 хвилин.
Твердий сир натираємо. Стружку із сиру викладаємо в суп.
Під впливом високої температури сир практично одразу розплавиться. Наприкінці приготування суп додаємо нарізку із свіжої ароматної зелені, перчимо.
Апетитний сирний суп із рисом готовий! Подаємо його до столу, розлив порціями в тарілки. Всім смачного!