Сирий аджик з помідорів з яблуками на зиму

Пропоную зробити аджику із помідорів, які доповнені яблуками. Варити її не потрібно. Сирий аджик з помідорів з яблуками на зиму поповнить ваші запаси і урізноманітнить застілля.

Аджика, як відомо, є гострим і пряним соусом, який відмінно розкриває смак найрізноманітніших страв, у тому числі — м'яса. Приготувати аджику на зиму можна різними кулінарними способами. Я пропоную зробити аджику з помідорів, які доповнені яблуками, перцем, часником та спеціями. Варити таку аджику не потрібно. Домашня сира аджика з помідорів із яблуками на зиму поповнить ваші запаси та урізноманітнить будь-яке застілля.

Із запропонованої кількості інгредієнтів виходить 0,5 л аджики. Баночки для зберігання заздалегідь простеризуйте, прокип'ятіть кришки.

Інгредієнти

  • Помідори: 400 г
  • Солодкий болгарський перець: 100 г (очищений)
  • Яблуко: 100 г (кисло-солодке, очищене)
  • Перець чилі: 0,5 шт.
  • Часник: 2 зубчики
  • Цукор: 1 ст. ложка
  • Сіль: 1 ч. ложка
  • Паприка мелена: 0,5 ст. ложки (копчена)
  • Коріандр (мелений): 0,5 ст. ложки
  • Оцет яблучний: 30 мл

Приготування

Щоб зробити сиру аджику з помідорів та яблук, візьмемо потрібні продукти. Помідори ретельно промиваємо, очищаємо перці та яблуко.

Помідори, перці та яблуко для подальшого подрібнення нарізаємо невеликими шматочками. Очищаємо зубчики часнику.

Шматочки помідорів, яблука, перців та часникові часточки прокручуємо впереміш через м'ясорубку.

У томатну масу, яка у нас вийшла, всипаємо цукровий пісок, сіль. Додаємо мелену паприку з копченим смаком та коріандр.

Слідом виливаємо яблучний оцет.

Тепер слід ретельно перемішати інгредієнти.

Гостру аджику з помідорів із яблуками перекладаємо у підготовлені чисті банки. Закручуємо банки з аджикою кришками та на зберігання ставимо в холодильник.

Смачних та корисних вам заготовок на зиму, приємного апетиту!