Для обідньої трапези можна приготувати ситні тефтелі з курячого м'яса. Як основний інгредієнт візьмемо філе, доповнимо його відвареним рисом та овочами. Апетитні тефтелі з курки з рисом на сковороді гаситимуть у томатно-зметанній заливці. Страву можна подати як самостійну страву або доповнити гарніром.
Інгредієнти
- Філе куряче: 400 г
- Рис відвареної: 1 ст.
- Яйце куряче: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Морква: 0,5 шт.
- Сіль за смаком
- Спеції мелені: за смаком
- Олія рослинна: 1,5 ст. ложки
- Соус томатний: 2 ст. ложки
- Сметана: 3 ст. ложки
- Вода: 250 мл
Приготування
Для приготування тефтелів готуємо інгредієнти, орієнтуючись на запропонований список. Заздалегідь відварюємо рис. Цибулю та моркву очищаємо.
З курячого філе приготуємо фарш. Курятину нарізаємо, шматочки поміщаємо в чашу м'ясорубки і прокручуємо.
Перекладаємо в курячий фарш варений рис.
Інгредієнти доповнимо натертою морквою та накришеною цибулею.
До складу вводимо куряче яйце, до смаку солимо і приправляємо інгредієнти меленими спеціями. Я використала паприку та чорний перець.
Між собою інгредієнти добре вимішуємо. Ось така основа для тюфтель у нас вийшла.
Дно сковороди змащуємо олією. З курячої основи формуємо круглі тефтелі, укладаємо їх у сковороду, змащену олією.
Зробимо для тефтелів заливку. У невеликій посудині змішуємо томатний соус і сметану з водою. Сумішю, що вийшла, заливаємо тефтелі.
Сковороду накриваємо кришкою, встановлюємо помірне нагрівання плити і гасимо тефтелі близько 30 хвилин.
Тефтелі з рисом у томатно-сметаній заливці готові, смачного перекушування!