Тефтелі з курки з рисом на сковороді

Для обідньої трапези можна приготувати ситні тефтелі з курки з рисом на сковороді. Таку страву можна подати як самостійну страву або доповнити гарніром.

Для обідньої трапези можна приготувати ситні тефтелі з курячого м'яса. Як основний інгредієнт візьмемо філе, доповнимо його відвареним рисом та овочами. Апетитні тефтелі з курки з рисом на сковороді гаситимуть у томатно-зметанній заливці. Страву можна подати як самостійну страву або доповнити гарніром.

Інгредієнти

  • Філе куряче: 400 г
  • Рис відвареної: 1 ст.
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Морква: 0,5 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції мелені: за смаком
  • Олія рослинна: 1,5 ст. ложки
  • Соус томатний: 2 ст. ложки
  • Сметана: 3 ст. ложки
  • Вода: 250 мл

Приготування

Для приготування тефтелів готуємо інгредієнти, орієнтуючись на запропонований список. Заздалегідь відварюємо рис. Цибулю та моркву очищаємо.

З курячого філе приготуємо фарш. Курятину нарізаємо, шматочки поміщаємо в чашу м'ясорубки і прокручуємо.

Перекладаємо в курячий фарш варений рис.

Інгредієнти доповнимо натертою морквою та накришеною цибулею.

До складу вводимо куряче яйце, до смаку солимо і приправляємо інгредієнти меленими спеціями. Я використала паприку та чорний перець.

Між собою інгредієнти добре вимішуємо. Ось така основа для тюфтель у нас вийшла.

Дно сковороди змащуємо олією. З курячої основи формуємо круглі тефтелі, укладаємо їх у сковороду, змащену олією.

Зробимо для тефтелів заливку. У невеликій посудині змішуємо томатний соус і сметану з водою. Сумішю, що вийшла, заливаємо тефтелі.

Сковороду накриваємо кришкою, встановлюємо помірне нагрівання плити і гасимо тефтелі близько 30 хвилин.

Тефтелі з рисом у томатно-сметаній заливці готові, смачного перекушування!