Поповніть колекцію рецептів приготування тіста для домашніх пельменів ще одним варіантом замісу, для якого будуть потрібні жовтки та розтоплене вершкове масло. Таке тісто гарантує вам вдале ліплення та смачні пельмені чи вареники. Тісто для домашніх пельменів та вареників на жовтках виходить у міру пружним, з ним легко працювати. Воно добре розкочується і не рветься. Начинка всередині такого тесту чудово зберігає соковитість, має форму.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 450 г
- Жовток яєчний: 3 шт.
- Олія вершкове: 1 ст. ложка (розпалена)
- Вода: 230 мл (холодна)
- Сіль: 1 ч. ложка
- Цукор: 1 ч. ложка
Приготування
За запропонованим списком відмірюємо потрібну кількість інгредієнтів. Пшеничне борошно має бути вищого гатунку. Воду обов'язково взяти холодну.
У відповідну за обсягом робочу миску пропускаємо через дрібне сито борошно пшеничне.
У борошно додаємо цукровий пісок та сіль у зазначених пропорціях.
Доповнюємо інгредієнти розтопленим вершковим маслом.
Яйця ділимо на білки та жовтки. Жовтки відправляємо до загального складу інгредієнтів. Господині, що захоплюються випічкою, обов'язково знайдуть застосування білкам, що залишилися. Їх, наприклад, можна використовувати для безе або крему.
Серед інгредієнтів лишилася ще вода. Вона має бути холодною. Вливаємо заявлену порцію води
Між собою інгредієнти поступово змішуємо, утворюючи тісто. За структурою воно виходить ніжним та еластичним.
Загортаємо тісто в целофановий пакет. Даємо йому постояти 30 хвилин.
Тісто для пельменів та вареників, замішане на вершковому маслі та жовтках, готове. Приємного вам клопоту на кухні!