Якщо ви любите робити домашні чебуреки, то візьміть у свою кулінарну скарбничку рецептів цей спосіб замішування тіста для них. Як рідкий інгредієнт буде потрібно кефір. З цим кисломолочним продуктом тісто виходить в міру щільним і пластичним, воно чудово розшаровується всередині під час смаження. До речі, тісто для хрумких чебуреків на кефірі підійде і для приготування вареників.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 400 г
- Кефір: 200 мл
- Яйце куряче: 1 шт.
- Сіль: 0,5 ч. ложки
Приготування
Для замісу тесту на чебуреки підготуємо інгредієнти, відміряємо їх у потрібній кількості. Кефір має бути кімнатної температури.
Для замішування тіста візьмемо відповідний посуд. До неї виливаємо вміст сирого яйця. Підсипаємо сіль у потрібній порції.
Інгредієнти доповнюємо кисломолочним продуктом – кефіром.
Звичайною столовою вилкою або віночком компоненти в посудині перемішуємо до отримання однорідного складу.
В окрему миску через дрібне сито пропускаємо борошно. Відразу всю норму продукту не використовуємо. Борошно може знадобитися більше або менше (залежить від якості).
У центрі борошна зробимо вирву. Наливаємо в борошняну лійку кефірну суміш.
Місимо в міру пружне тісто. Збираємо його в грудку і хвилин на 15 або 20 залишаємо під тканинною серветкою в спокої. Цей час присвячуємо приготуванню улюбленої начинки для чебуреків.
З приготовленого тіста на кефірі формуємо чебуреки, смажимо їх, а потім із задоволенням частуємося!