Тісто для хрумких чебуреків на кефірі

Якщо ви любите робити домашні чебуреки, то візьміть у свою кулінарну скарбничку рецептів цей спосіб замішування тіста для хрумких чебуреків на кефірі.

Якщо ви любите робити домашні чебуреки, то візьміть у свою кулінарну скарбничку рецептів цей спосіб замішування тіста для них. Як рідкий інгредієнт буде потрібно кефір. З цим кисломолочним продуктом тісто виходить в міру щільним і пластичним, воно чудово розшаровується всередині під час смаження. До речі, тісто для хрумких чебуреків на кефірі підійде і для приготування вареників.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 400 г
  • Кефір: 200 мл
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Сіль: 0,5 ч. ложки

Приготування

Для замісу тесту на чебуреки підготуємо інгредієнти, відміряємо їх у потрібній кількості. Кефір має бути кімнатної температури.

Для замішування тіста візьмемо відповідний посуд. До неї виливаємо вміст сирого яйця. Підсипаємо сіль у потрібній порції.

Інгредієнти доповнюємо кисломолочним продуктом – кефіром.

Звичайною столовою вилкою або віночком компоненти в посудині перемішуємо до отримання однорідного складу.

В окрему миску через дрібне сито пропускаємо борошно. Відразу всю норму продукту не використовуємо. Борошно може знадобитися більше або менше (залежить від якості).

У центрі борошна зробимо вирву. Наливаємо в борошняну лійку кефірну суміш.

Місимо в міру пружне тісто. Збираємо його в грудку і хвилин на 15 або 20 залишаємо під тканинною серветкою в спокої. Цей час присвячуємо приготуванню улюбленої начинки для чебуреків.

З приготовленого тіста на кефірі формуємо чебуреки, смажимо їх, а потім із задоволенням частуємося!