Якщо ви зібралися пригостити своїх домочадців смачним пирогом – курником, то скористайтеся цим простим рецептом, щоб замісити тісто для апетитної випічки. У складі тесту є маргарин, є молоко, курячі жовтки, пшеничне борошно, спеції. Такий набір інгредієнтів та запропонована кулінарна технологія допоможе вам замісити вдале тісто для курника на маргарині, яке зробить смачний пиріг.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 450 г
- Маргарин: 200 г
- Жовток яєчний: 2 шт.
- Молоко: 150 г
- Цукор: 1 ст. ложка
- Сіль: 1 ч. ложка
- Розпушувач тіста: 1 ч. ложка
Приготування
Підготуємо для замішування тіста необхідні інгредієнти. Маргарин з полиці холодильника дістаньте заздалегідь, продукт піде в тісто в розм'якшеному стані. Свіже молоко трохи прогрійте у каструльці.
Жовтки відокремлюємо від білків. Жовтки поміщаємо у ємність. Підсипаємо до них цукровий пісок та сіль у заявлених кількостях. Інгредієнти перетираємо. До речі, білки, що залишилися, можна використовувати для приготування глазурі.
У масу кладемо розм'якшений маргарин.
Віночком добре перемішуємо інгредієнти.
До складу на основі маргарину вливаємо свіже молоко. Знову перемішуємо інгредієнти.
Починаємо невеликими порціями вводити в масу, що вийшла, просіяне борошно разом з пекарським порошком.
Замішуємо тісто, яке на виході має бути м'яким і не прилипати до долонь.
Готове тісто для курника на маргарині використовуємо не одразу. Спочатку поміщаємо його в поліетиленовий мішечок і забираємо на півгодини в холодильник.
Тісто на маргарині та молоці для курника готове, гарної вам випічки!