Якщо ви любите готувати домашні пельмені, то напевно використовували різні способи замісу тіста для них. Нещодавно відкрила собі новий варіант пельменного тесту. Замішується воно на кефірі із використанням кропу. Пельмені з такого тіста виходять смачними та апетитними. Начинка чудово зберігає всередині тіста форму та соковитість. Зробіть і ви таке тісто для пельменів на кефірі з кропом, яке, сподіваюся, знайде своїх шанувальників.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 350 г
- Кефір: 200 мл
- Яйце куряче: 1 шт.
- Сіль: 1 ч. ложка
- Сода харчова: 1 ч. ложка
- Кріп (свіжий): 0,5 пучка
Приготування
За запропонованим списком продуктів відмірюємо їх потрібну кількість для замісу тесту пельменя. Ретельно промиваємо гілочки кропу, обсушуємо їх на паперовому рушнику або серветках.
У широку робочу миску розбиваємо куряче яйце, підсипаємо до нього заявлену кількість солі. Інгредієнти перемішуємо віночком.
У яєчний склад, що вийшов, вливаємо кефір, який повинен бути теплим. Додаємо соду. Інгредієнти між собою перемішуємо та залишаємо хвилин на 10.
З гілочок кропу зрізаємо стебла. Зелень дрібно шаткуємо. Заготівлю з кропу перекладаємо в склад кефіру, перемішуємо.
Тепер озброюємося ситом і в 2-3 заходи просіюємо в масу кефіру пшеничне борошно.
Інгредієнти перемішуємо, збираючи в грудку. Процес замісу тіста для пельменів переносимо на стіл. Тісто має бути м'яким і не прилипати до долоні. На час приготування тісто начиніть рушником.
Тісто для пельменів, виготовлене за цим способом, можна використовувати і для вареників. Приємного вам клопоту на кухні та вдалого ліплення!