Зазвичай тісто для домашньої піци замішують на борошні пшеничного вищого сорту. Я пропоную приготувати тісто для піци з цільнозернового борошна, яке корисніше і поживніше, ніж інші види борошна. Для замісу потрібні сухі активні дріжджі (на упаковці має бути зазначено, що дріжджі слід змішувати з борошном). Тісто з цільнозернового борошна для піци виходить м'яким та пишним. Готова піца на такому тесті вас обов'язково порадує своїм смаком.
Інгредієнти
- Борошно: 200 г (цільнозернове)
- Борошно пшеничне: 50 г (вищого ґатунку)
- Вода: 150 мл
- Дріжджі активні сухі: 1 ч. ложка
- Цукор: 1 ч. ложка
- Сіль: 2 щіпки
- Олія оливкова: 1 ст. ложка
Приготування
За пропонованим списком візьмемо потрібні інгредієнти. Замість води можна використати молоко. Воду нагріваємо до 38 °.
У глибоку миску наливаємо теплу воду. Всипаємо в неї цукор, сіль, вливаємо оливкову олію. Олію оливи можна замінити іншою рослинною. Інгредієнти добре перемішуємо, щоб кристали солі та цукру повністю розчинилися.
У суміш, що вийшла, додаємо обидва види борошна.
Всипаємо сухі активні дріжджі.
Інгредієнти перемішуємо спочатку у мисці.
Продовжуємо вимішувати тісто з цільнозернового борошна для піци на столі. Тісто має вийти м'яким і не прилипати до долоні.
Тісто перекладаємо в миску. Накриваємо її тканинним рушником. Залишаємо тісто підніматися у теплому місці без протягів приблизно протягом години.
Тісто для піци з цільнозернового борошна готове. Начинку вибирайте на власний смак. Приємного вам клопоту на кухні!