Тісто пісне

Візьміть на озброєння покроковий рецепт пісного тесту для вареників, яким я іноді користуюся. Вареники на такому тесті ніколи не розварюються при варінні і начинка чудово зберігається всередині. Еластичне тісто для вареників також підійде для ліплення пельменів або мантів.

Якщо ви дотримуєтеся пісного меню, то, напевно, у вашому раціоні є вареники з різними начинками. Зробити смачну начинку можна з капусти, картоплі та грибів. Багато хто віддає перевагу начинці з ягід. Крім пісної начинки знадобиться для домашніх вареників та відповідне тісто. Візьміть на озброєння покроковий рецепт пісного тесту для вареників, яким я іноді користуюся.

Вареники на такому тесті ніколи не розварюються при варінні і начинка чудово зберігається всередині. Еластичне тісто для вареників також підійде для ліплення пельменів або мантів.

Інгредієнти

  • Борошно: 400 г
  • Олія соняшникова: 20 мл
  • Вода: 1 ст.
  • Сіль: 1 ч. ложка
  • Крохмаль картопляний: 30 г

Приготування

Для замісу пісного тіста беремо потрібні інгредієнти. Крохмаль я використовувала картопляний. Воду необхідно прогріти приблизно до 38-40 градусів.

У глибоку відповідну миску засипаємо сіль, яку доповнюємо олією (я взяла соняшникову).

Інгредієнти в мисці заливаємо теплою водою та перемішуємо.

У солону воду засипаємо вказану порцію крохмалю.

Слідом засипаємо борошно пшеничне, яке попередньо раджу просіяти. Вводимо борошно в 3-4 заходи.

Порцію борошна відразу втручаємо в рідину. Зручно використовувати звичайну вилку для процесу.

Далі заміс пісного тіста переносимо на робочу зону кухонного столу.

М'яке тісто, що не липне до долонь, накриваємо вологим рушником і залишаємо на 15 хвилин.

Готове тісто для вареників використовуємо за кулінарним призначенням. Хорошої та вдалої вам ліплення!