Якщо ви дотримуєтеся пісного меню, то, напевно, у вашому раціоні є вареники з різними начинками. Зробити смачну начинку можна з капусти, картоплі та грибів. Багато хто віддає перевагу начинці з ягід. Крім пісної начинки знадобиться для домашніх вареників та відповідне тісто. Візьміть на озброєння покроковий рецепт пісного тесту для вареників, яким я іноді користуюся.
Вареники на такому тесті ніколи не розварюються при варінні і начинка чудово зберігається всередині. Еластичне тісто для вареників також підійде для ліплення пельменів або мантів.
Інгредієнти
- Борошно: 400 г
- Олія соняшникова: 20 мл
- Вода: 1 ст.
- Сіль: 1 ч. ложка
- Крохмаль картопляний: 30 г
Приготування
Для замісу пісного тіста беремо потрібні інгредієнти. Крохмаль я використовувала картопляний. Воду необхідно прогріти приблизно до 38-40 градусів.
У глибоку відповідну миску засипаємо сіль, яку доповнюємо олією (я взяла соняшникову).
Інгредієнти в мисці заливаємо теплою водою та перемішуємо.
У солону воду засипаємо вказану порцію крохмалю.
Слідом засипаємо борошно пшеничне, яке попередньо раджу просіяти. Вводимо борошно в 3-4 заходи.
Порцію борошна відразу втручаємо в рідину. Зручно використовувати звичайну вилку для процесу.
Далі заміс пісного тіста переносимо на робочу зону кухонного столу.
М'яке тісто, що не липне до долонь, накриваємо вологим рушником і залишаємо на 15 хвилин.
Готове тісто для вареників використовуємо за кулінарним призначенням. Хорошої та вдалої вам ліплення!