Тонкі млинці на мінеральній воді

Млинці можна готувати на мінеральній воді. Тонкі млинці на мінеральній воді вийдуть навіть у кулінарів, які ще не мають достатнього досвіду у випіканні млинців.

Мінеральна вода – популярний напій, який подобається багатьом обивателям. Використовувати таку воду можна не лише за своїм прямим призначенням, але включити її до складу … млинця. Апетитні тонкі млинці на мінеральній воді вийдуть навіть у кулінарів, які ще не мають достатнього досвіду у випіканні млинців.

Щоб тісто справді вдалося, і млинці не прилипали до сковороди і не рвалися під час перевертання, мінералка має бути сильногазованою. Крім того, замішане млинце не використовуйте відразу, а дайте йому настоятися хвилин 15.

Інгредієнти

  • Вода газована: 1,5 ст. (мінеральна)
  • Борошно пшеничне: 6 ст. ложок
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Олія рослинна: 1,5 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Цукор: 1 ст. ложка

Приготування

Підготуємо інгредієнти, відміряємо їх у потрібній кількості.

У робочу миску виливаємо вміст двох сирих яєць. У продукт відразу додаємо цукровий пісок та солону спецію. Порція цукру може бути іншою (трохи більше чи менше).

А тепер віночком або звичайною вилкою перемішуємо інгредієнти до отримання однорідної суміші.

У яєчну суміш вливаємо сильногазовану мінеральну воду. Відразу інгредієнти замішуємо.

У рідкий склад засипаємо борошно, що просіює.

Добре перемішуємо так, щоб тісто вийшло однорідним, у ньому не повинно бути грудочок. Коли тісто придбає потрібну гладку консистенцію, вливаємо в нього порцію олії. Знову перемішуємо і даємо спокій на 15 хвилин.

Перед тим, як приступити до випічки млинців на мінералці, змащуємо поверхню сковороди жиром і добре її розігріваємо. Випікаємо млинці приблизно півхвилини з кожного боку.

Тонкий домашній млинець на мінеральній воді приготувалися. Використовуйте їх як смачне перекушування для сніданку або візьміть із собою на пікнік замість хліба, лаваша. Приємного вам клопоту на кухні!