Приготувати для трапези курку можна по-різному. Пропоную згасити курку в глибокій сковороді разом із цибулею та морквою. Для рецепту я взяла курячі стегна, підійдуть також інші частини тушки. Виходить тушкована курка з цибулею та морквою дуже соковитою, м'якою, апетитною. Така страва з курки поєднується з будь-яким гарніром — справа за вами та вашими смаковими уподобаннями.
Інгредієнти
- Стегна куряче: 700 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Морква: 1 шт.
- Паста томатна: 1 ст. ложка
- Вода: 250 мл
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Щоб згасити курку з цибулею та морквою, підготуємо інгредієнти. Очищаємо морквину та цибулю.
Курячі стегна розрізаємо навпіл. За бажання шкірку видаляємо. Промиваємо частини курки під водою та обсушуємо паперовими рушниками.
На сковороді розігріваємо олію. Викладаємо курячі частини. Обсмажуємо їх з кожного боку по 4 хвилини до легкої скоринки.
Цибулю нарізаємо у формі тонких напівкілець. Нарізку перекладаємо на сковороду до курки, перемішуємо, продовжуємо смажити ще 3-4 хвилини.
Додаємо на сковороду до інгредієнтів натерту морквину. Я для подрібнення використовувала тертку для корейської моркви. Перемішуємо, продовжуємо обсмажувати ще 4 хвилини.
Томатну пасту розводимо теплою кип'яченою водою. Соус, що вийшов, виливаємо до курки на сковороду. За смаком солимо і перчимо.
Зменшуємо нагрівання плити. Сковороду накриваємо кришкою. Тушимо курку з морквою і цибулею 20 хвилин.
Смачну тушковану курку з морквою та цибулею подаємо до столу. Всім смачного!