Про те, як зробити вінегрет, знає, мабуть, будь-який обиватель. Ми вважаємо цю салатну страву традиційною російською стравою. У деяких місцях за кордоном вінегрет називають навіть російським салатом. Але твердження це, уявіть собі, хибне. Появі вінегрету в російській кухні ми повинні зближення у XVIII столітті з Європою. Страва прийшла до нас із Німеччини (за іншими джерелами – зі Скандинавії).
Спочатку для заправки вінегрету використовувався соус, у складі якого був оцет, гірчиця та оливкова олія. Нам звичніше взяти олію або майонез.
Традиційний рецепт з часів його появи, природно, зазнав змін та гастрономічних доповнень. Як правило, для приготування беруться відварені коренеплоди: картопля, морквина і, звичайно ж, буряк – постійний інгредієнт вінегрету.
Мій кулінарний рецепт вінегрету теж змінений. Я замінила відварену морквину пікантною корейською морквою. Смак, треба вам сказати, помітно перетворився у порівнянні з класичним способом приготування вінегрету.
Подробиці готування вінегрету з морквою по-корейськи у моєму рецепті. Час приготування вказаний без урахування часу на варіння інгредієнтів.
Інгредієнти
- Картопля (варена): 2 шт.
- Морква по-корейськи: 150 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Огірок солоний: 1 шт.
- Буряк варений: 1 шт.
- Олія рослинна: 40 мл (для заправки)
- Горошок зелений: 4 ст. ложки
- Сіль за смаком
Приготування
Для вінегрету заздалегідь відварюємо картоплю з буряком. Після того, як коренеплоди охолонуть, очищаємо їх. З моркви по-корейськи рекомендується віджати сік. З горошку потрібно зцідити рідину.
Приступаємо до нарізування. Буряк і картоплю подрібнюємо. Форма нарізки – дрібні кубики.
Також чинимо і солоним огірком. Огіркові кубики переправляємо в миску до буряків та картоплі.
Додаємо до інгредієнтів морквину по-корейськи, яка додасть салату пікантну смакову нотку.
Очищену цибулю подрібнюємо середніми за розміром шматочками. Можна нарізати тонкими смужками.
Викладаємо підготовлений зелений горошок.
Якщо є потреба, присолюємо. Я зовсім небагато використовувала цю спецію, оскільки морквина по-корейськи та солоний огірок надали «солона» іншим інгредієнтам. Заправляємо олією.
Готування вінегрету добігає кінця, залишилося лише перемішати компоненти страви.
Наш вінегрет із морквою по-корейськи готовий!