Смачна в'ялена рибка – чудова закуска для пінного напою. Приготувати такий рибний делікатес можна й у домашніх умовах. Для рецепту я використала річкову рибку невеликого розміру. У кожному районі рибка має свою назву, тому акцентувати на ньому увагу не стану. Апетитна в'ялена риба домашнього приготування хоч і готується довго, але виходить дуже смачною.
Інгредієнти
- Риба річкова: 500 г (свіжа)
- Сіль: 75 г
Приготування
Щоб зробити в'ялену рибку в домашніх умовах, підготуємо потрібні продукти. На 1 кг риби потрібно 150 г солі.
Для в'ялення знадобиться щойно спіймана рибка. Промиваємо її під проточною водою.
З рибки зчищаємо луску, випаровуємо черевце і видаляємо нутрощі.
Для засолювання краще використовувати скляний посуд. На дно всипаємо трохи солі, згори розкладаємо в один ряд рибку. Так, чергуючи рибку та сіль, заповнюємо весь посуд. Верхній шар – із солі.
На рибку кладемо тарілку, а зверху гніть (я використовувала банку з водою).
Залишаємо рибку засолюватися в розсолі, що утворюється, протягом трьох днів.
Розсіл, який виділився, зливаємо, а рибу промиваємо. На 1:00 залишаємо рибу в холодній воді.
Зливаємо з риби воду і по черзі нанизуємо її на товсту волосінь. Рибу вивішуємо на балкон чи вікно. За потребою рибу можна накрити марлею.
Через 3 дні невелику рибку можна дегустувати, для великої особини потрібно на 1-2 дні довше.
Всім приємного перекушування, пригощайтеся